Hoe eet jij je ei en wat zegt dit over jou?

Persoonlijk

Een ei hoort erbij, ja toch? Zeker met de Pasen. Hard of zacht gekookt, gebakken, gepocheerd of zelfs gefrituurd. En daarna dippen, lepelen of snijden? We eten ons eitje allemaal weer anders. Met Pasen gaan we voor het gemak uit van een gekookt ei. Maar de manier waarop jij dat gekookte ei opeet, schijnt dus veel over je persoonlijkheid te zeggen.

De Engelse gedragsexpert Jane Cox – of liever gezegd eggspert – heeft hét antwoord op de vraag die altijd al had willen stellen. Ze geeft uitleg over de verschillende karakters die matchen met de manier waarop je een gekookt ei zou kunnen eten. ‘Aan je eetgewoonten valt vaak af te lezen hoe je in het leven staat. Of je creatief, direct of doordacht bent.’ Nou, kom maar op.

1. Met een lepel

Eén van de populairste manieren om een ei weg te happen. Het liefst vanuit de klassieke eierdop. Lekker uitlepelen. Jane Cox: ‘De no nonsense aanpak. Deze mensen zijn zelfstandig, levensgenieters en doen wat ze moeten doen.’

LEES OOK: 9 x wat jullie slaaphouding over je relatie zegt

2. Pellen

Lekker ei-genwijs volgens Cox. ‘De groep mensen die dit doet, benadert zaken in het leven nét iets anders. Ze stoppen direct met dingen die voor hen niet werken. Ze gaan liever op zoek naar iets waar ze wel energie en plezier uit halen.’

3. Als beleg

Een vijfde van de bevolking legt z’n ei na het pellen in gesneden plakjes op brood of een cracker. ‘Dit laat zien dat je praktisch bent ingesteld. Bovendien heb je in dit geval extra gevoel voor humor.’

4. In een dip

Sommige mensen gebruiken bij een zachtgekookt ei het eigeel als dip. Voor een stuk brood of toastje bijvoorbeeld. ‘Als je dit doet, laat je zien dat je stabiel bent en van tradities houdt.’

Korreltje zout erop, want hè zo zwart wit is dat eiereneten volgens ons ook weer niet, en klaar. 😉

Nog meer Famme? Volg ons ook op Instagram.

Meer leuke content? Like ons op Facebook

Independent