Phileine schrijft
Phileine schrijft Algemeen 25 feb 2014

Hoe klote is zilver?

De Olympische spelen zijn voorbij en de vele Nederlandse medailles galmen nog na. Toch knaagt het bij Phileine en daarom richt ze het woord tot Sven.

Dag lieve bijna beste van de baan,

Ik vond je goed. Jij vond van niet. Jij had een doel en dat doel raakte niet binnen jouw bereik. Althans, dinsdag niet. Op een andere dag, op een andere baan, in een ander pak had je vast dat doel volledig voorbij gestreeft. Je rug deed pijn en je benen lieten je in de steek. En dat is zwaar. Omdat jij een topsporter bent en dus voor Goud gaat. De beste plek. De mooiste kleur. Het hoogste podium. Je had een rotdag.

Dag van zijn leven

Jorrit niet. Die had de dag van zijn leven. Net als Melanie. Melanie is een meisje van zeven en ziek, heel ziek. Haar buik deed pijn en haar nieren lieten haar in de steek. Ze had een doel, net als jij en ze moest vechten, net als jij. Haar doel was weer kunnen lachen zonder pijn. En dat haar nieren het weer deden.

Mooiste lach

Het doel raakte niet binnen haar bereik. Maar wel bijna. Want Melanie kreeg een nieuwe nier. Liever wilde ze er twee. Toch kwam Melanie als winnaar over de streep. Melanie is nog niet klaar. Ze heeft nog wel een paar rondjes te gaan maar ze steekt haar handen in de lucht en geeft haar fans haar grootste en mooiste lach. Want dat kan ze weer. Zonder pijn.

Volgend rondje

Lieve Sven, ik vind je geweldig met je grote sportersmentaliteit. En dat je even baalde van die lullige zilveren plak begrijp ik ook heel goed.
Maar ik hoop dat je stiekem ook een beetje kunt relativeren. En trots kunt zijn op wat jouw lijf toch maar weer bereikte.

En dat je dan bij je volgende rondje denkt aan het rondje van Melanie.

Sportieve groet,

Phileine

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Hoe klote is zilver?
Sluiten