Hoe lang kun je eten bewaren in de vriezer, koelkast of voorraadkast?

Culinair

Zou die kipfilet achterin je vriezer nog goed zijn? En hoe zit het met de halve pot mosterd die al een tijdje (joost mag weten hoe lang) in je koelkastdeur staat?

Gelukkig staat er tegenwoordig altijd tenminste houdbaar tot-datum op de verpakking. En mocht je die weg hebben gegooid dan heb jij je gutfeeling nog: ziet het er nog oké uit, ruikt het vreemd? Maar dan nog kun je soms twijfelen. Print daarom dit overzicht uit, hang ‘m in je keukenkastje en je weet voor altijd hoe lang je iets kunt bewaren.

Eten bewaren

Handig! De lijst werd samengesteld door een aantal wetenschappers in de voedselindustrie. Een uitleg:
Blauw: In de koelkast (ongeopend)
Paars: In de koelkast (geopend)
Mintgroen: Kamertemperatuur (ongeopend)
Mosgroen: Kamertemperatuur (geopend)
Oranje: In de vriezer

Lees ook:
Met deze 6 tips verspil je minder eten >

Meer leuke content? Like ons op Facebook