Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Persoonlijk 30 jun 2016
Leestijd: 2 minuten

Hoe langer je single bent, hoe beter je in een nieuwe relatie zult zijn

Een relatie waar de stekker uit is getrokken, gestrand huwelijk of een scharrel die na talloze dates op niets uitloopt: om moedeloos van te worden. Je eerste reactie? Hup, terug het zadel in en de datingsmarkt bestormen. Hallo, leuke man? Are you there? Ook als je gevoel zegt dat je daar nog niet helemaal aan toe bent (of: helemaal niet). Maar, het is niet verkeerd om een tijdje alleen te zijn.

Een relatie willen is simpelweg niet hetzelfde als daadwerkelijk klaar zijn voor een relatie. Waarom is het slim om nog even te wachten?

In deze tijd kun je er tenminste achter komen wat je wilt in een relatie

Zonder dat we het écht doorhebben zijn we continu bezig om in een plaatje te passen en een leuke vriendin te zijn. En door dat te doen, verliezen we onszelf uit het oog. Het is niet erg om even te lanterfanten, belachelijk onvolwassen te doen, te ontdekken wie je ook alweer was vóór je relatie en te kijken waar jij happy van wordt. Op deze manier kom je erachter wat jij nodig hebt in een relatie en kun je later gericht op zoek gaan naar een partner. Scheelt je misschien wel bergen mislukte dates, foute scharrels en uren tinderen.

Je kunt pas een ander gelukkig maken als je gelukkig bent met jezelf

Cliché, maar een waarheid als een koe: je kunt pas een ander gelukkig maken als je dat zelf ook bent. Het is niet gek dat je je misschien eenzaam voelt zonder relatie, maar laat alsjeblieft je eigen geluk niet van een ander afhangen of het feit dat je wel of geen relatie hebt. Gebruik deze tijd liever om te focussen op je eigen geluk en ambities. Je zult zien: mannen (en vrouwen) zijn meer geïnteresseerd in vrouwen die positiviteit uitstralen en lekker in hun vel hangen.

Bron: Tumblr

Die rebounder is leuk, maar gaat je niet gelukkiger maken

Als ik me maar snel genoeg in een nieuwe romance stort, dan voel ik de pijn van mijn vorige relatie niet. Misschien kort door de bocht, maar helaas gaat dit wel voor veel mensen op. Iedereen heeft in meer of mindere mate last van verdriet en teleurstelling. Een nieuwe relatie gaat dat niet wegnemen. Waarom niet? Omdat je met je hoofd nog bij je vorige partner zit en dus niet openstaat voor een nieuwe ‘fling’. Het is niet alleen oneerlijk en misleidend voor jezelf, maar ook de man waarmee je dit nieuwe avontuur bent aangegaan. Hij is misschien wel voor 100 procent klaar voor een relatie, maar kan niet jouw gebroken hart helen.

Hoe langer je single bent, hoe meer tijd je hebt om erachter te komen wie jij bent (los van anderen). En kun je er rustig achterkomen waar jouw hart sneller van gaat kloppen. Voor je het weet heb je de man (of vrouw) van je dromen te pakken.

‘Hoe gaat het met de liefde?’ Deze 13 dingen willen single dertigers absoluut niet meer horen >

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Hoe langer je single bent, hoe beter je in een nieuwe relatie zult zijn
Sluiten