Kids 6 jan 2016 Eva Dusch

Hoe leuk! Een LEGO-poppetje met je eigen hoofd erop

Zie je het al voor je? Een LEGO-poppetje met jouw eigen jolige of juist gemene gezicht erop. Of dat van je kind. Klinkt zeer onwaarschijnlijk en bovenal lachwekkend, maar het kan dus écht. Voor je het weet ben jij een heuse superheld.

Funky3dfaces heet het. Door middel van speciale software die gezichtsherkenning mogelijk maakt, worden er twee foto’s van jouw gezicht gemaakt (of je kunt ze zelf online uploaden) die vervolgens worden omgetoverd tot een 3D-hoofdje van jezelf die je op je favoriete LEGO-held kunt zetten. Binnen twee weken liggen ze bij je op de deurmat. Voor het bedrijf is het vooral een ludiek uitstapje naast dat ze veel orthopedische onderdelen maken voor chirurgen.

funky3Dfaces

Het Nederlandse bedrijf Doubleme3d maakt ook 3D-miniaturen. Leuk wanneer je bijvoorbeeld zwanger bent. En heb je dit al gezien? Een 3D print van een ongeboren baby.

LEGO ontwerpt anti-LEGO sloffen om een einde te maken aan pijnlijke voeten>

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over je leven als vriendin, partner, moeder en overall powervrouw in je mailbox.

Reageer op artikel:
Hoe leuk! Een LEGO-poppetje met je eigen hoofd erop
Sluiten