Phileine schrijft
Phileine schrijft Opvoeden 10 dec 2014

Hoe moedig ben je om moeder te worden via adoptie

Phileine, zelf moeder van drie, kan elke keer geemotioneerd raken van een adoptie verhaal en besluit dat het tijd is het woord te richten tot élke moeder (lees ouder) van een geadopteerd kind.

Lieve moeder,

In jouw geval is het woord moeder letterlijke de vergrotende trap van moed. Want wat is het moedig om te kiezen voor een kind dat door een andere vrouw op de wereld is gezet. Een adoptie kind dat zo verlangt naar oprechte moederliefde, iets dat die andere vrouw niet kan geven.

Samen alleen

Hij weet niet eens of die vrouw wel wil dat hij bestaat. Hij is alléén geboren en weet niet of hij alleen zal blíjven. Om hem heen al die andere kinderen die ook zonder moederliefde door het leven gaan. Hij is net als hen. Samen alleen. En dan ben jij daar.

Met elke vezel in jouw lijf

Als een reddende engel kom jij zijn leven binnen om hem voor altijd te omarmen. Om hem te geven wat elk kind zo verdient. Om met elke vezel in jouw lijf, elke vezel in dat van hem lief te hebben. Vanaf het moment dat je hem zag was je verkocht. Je hart ging wagenwijd open. Je ogen vulden zich met tranen en jouw leven stond vanaf dat moment in het teken van moeder zijn. Zíjn moeder zijn. Het beste dat je ooit is overkomen. En ook het beste dat hèm ooit is overkomen.

Zijn karakter weerspiegelt jullie

Ik heb diep respect voor jou en de stappen die jullie samen zetten. En al lijkt hij in uiterlijk niet op jullie, zijn karakter is een weerspiegeling van hoe jullie in het leven staan. Jullie voeden hem op met jullie normen en waarden en wat is het een genot om te zien hoe ‘eigen’ jullie mannetje is. Er is geen twijfel over mogelijk; jullie horen bij elkaar.

Want al is hij niet uit jouw lichaam geboren, jouw ziel was zwanger van het verlangen naar hem. Het wachten op jullie zoon was even spannend, bijzonder en waardevol. En vanaf de dag dat jullie samen op Schiphol door de douane kwamen waren jullie het gezin dat jullie zijn. Ik kijk met bewondering mee en wens in mijn hoofd dat er voor al die kinderen die het zo hard nodig hebben, net zo’n bijzondere moeder wacht.

Lieve respectvolle groet,

Phileine

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Hoe moedig ben je om moeder te worden via adoptie
Sluiten