Thea Tijssen
Thea Tijssen Columns 22 apr 2016

Hoe overdreven! Dit bedrijf smeert de boterhammen van je kind

Soms hoor je over een initiatief waarvan je denkt (of hoopt) dat het niet bestaat. Dat het een verzinsel is. Dat had ik bij De School Broodtrommel. Deze service zorgt ervoor dat jij de schoolboterhammen van je kinderen niet meer zelf hoeft klaar te maken. Nou, want dat kóst me toch een tijd elke dag!

Ik maak een grapje hè. Het kost me namelijk drie minuut twintig om die lunchboxjes te vullen (of drie minuut dertig, pin me er niet op vast). Dus wat win ik ermee? Extra tijd om mijn eyeliner aan te brengen? Om nog even snel te plassen? Ik zie niet voor me wat me dit oplevert. Nu hoor ik sommigen al denken: wat is er nou op tegen? Lekker makkelijk toch, als je dat kunt uitbesteden?

Pindakaas of appelstroop

Maar nee, ik vind dat dus onzin. Want heeft het niet juist z’n charme dat jij of je partner ‘s ochtends aan de ontbijttafel aan de kinderen vraagt wat ze vandaag op hun brood willen? Humus of grillworst? Of hebben ze vandaag meer zin in biologische kaas of vegetarische smeerworst? En dan de zoete boterham, altijd is er bij ons weer die eeuwige vraag om chocoladepasta, terwijl ze op hun vingertjes kunnen natellen dat ze die vandaag niet krijgen. Ze mogen kiezen tussen pindakaas en appelstroop. En dat doen ze dan ook. Bij jullie zal het weer anders gaan, maar hoe het ook gaat: dit dagelijkse ritueel hoort toch gewoon bij een gezinsleven?

Gezonde lunchboxjes klaarmaken, kan ik heel goed zelf, dank u

Ik vind het ook een soort aandachtsmomentje voor je kinderen. Soms verwen ik ze dan: ‘Vandaag krijgen jullie een krentenbol erbij, want het is een lange dag!’ En dat je dan met een: ‘Jippie! Lieve mama!’ en een kus op je wang wordt bedankt. Dan begint je dag toch al goed?
Soms stop ik als verrassing wat druiven of amandelen in hun trommeltjes. Of ze krijgen een stuk zelfgebakken bananenbrood mee. Wat drinken betreft is er nooit een vraag of strijd, want wij geven ze standaard water. Trouwens verbazingwekkend wat andere ouders hun kinderen soms meegeven aan drankjes, maar da’s weer een andere discussie. Hoe dan ook: gezonde lunchboxjes klaarmaken, kan ik heel goed zelf, dank u. En ja, ik heb een redelijk druk bestaan, net als mijn man. Maar in de ochtend even die boterhammen smeren, dat hoort er gewoon bij. De ene keer doet hij het, de andere keer is het mijn beurt.

Kijk, als je vijf kinderen hebt én een fulltime baan, dan kan ik me heus wel voorstellen dat je wat hulp inschakelt voor de broodtrommels

Als zelfs het brood smeren voor je kids nu al te veel werk is, waar gaat dat dan heen? Ga je dan ook iemand inhuren om ze voor te lezen ‘s avonds? Of om ze naar bed te brengen misschien, zodat je dan ‘lekker’ even kunt doorwerken? ‘Heb je het ook gehoord? Ja, er is nu De Klaasvaakexpress en die zorgen ervoor dat je kind zich wast en omkleedt en daarna lezen ze een verhaaltje voor en gaat je kind slapen: I-DE-AAL!’ Ja, je lacht nu, maar gaan we met dit soort belachelijke services niet die kant op? (Gelukkig lees ik hier dat we nooit gaan stoppen met voorlezen, dat stelt me enigszins gerust). Hoe dan ook, ik zal niet snel een beroep doen op dit bedrijf. Kijk, als je vijf kinderen hebt én een fulltime baan, dan kan ik me heus wel voorstellen dat je De School Broodtrommel (vooralsnog alleen in Hilversum) als welkome hulp ziet. Maar voor ouders met gemiddelde gezinnen moet dit toch een kleine moeite zijn?

Zou jij deze service inschakelen als ze dit bij jullie op school zouden leveren? Praat mee op Famme’s Facebook.

Sta jij ook elke ochtend de broodtrommels van je kind te vullen en kun je nog wel wat inspiratie gebruiken? Lees dan dit artikel. Ook leuk: er komt geen brood aan te pas!>

Reageer op artikel:
Hoe overdreven! Dit bedrijf smeert de boterhammen van je kind
Sluiten