Redactie
Redactie Erop uit 11 jul 2015

Hoe overleef je de camping als het regent?

Als de zon schijnt is het makkelijk vakantievieren. Maar wat als de tropische temperaturen wijken voor hevige stortbuien? Marlies van Bijzonderecamping.nl heeft acht tips om de verveling te verdrijven én het leuk te hebben samen.

1. Mens erger je niet

…of een ander spel spelen, zoals Kolonisten van Katan, Monopoly, kwartet (leuk en leerzaam in de taal van je vakantieland!) of met kleinere kinderen ‘Wie ben ik?’ of ‘Rara wat ben ik?’. Van de meeste spellen heb je kleine reisversies. En zelfs met een simpel pakje speelkaarten zijn de mogelijkheden voor groot en klein eindeloos (Hartenjagen, Bluffen, Pesten, Canasta, Bridge). Twister is altijd hilarisch, en helemaal in de (voor)tent.

2. Maak dieren van wc rolletjes

Leef je creatief uit door bijvoorbeeld dieren te maken van wc rolletjes om je caravan/tent te pimpen. Eenvoudige, vrolijk makende ideeën vind je hier. Wedden dat de kinderen hier ook uren mee zoet zijn?

3. Laarzen aan…

…en stampen maar! Even een frisse neus halen en gewoon húp goed gekleed de regen in. Weet je wel hoe heerlijk en leuk het is om eens ouderwets in de plassen te stampen? Te lopen, zingen of dansen in de regen? Komaan, laat je gaan!

4. Stort je op een bouwpakket

Probeer een nostalgisch, ouderwetse houten strand-lig-stoel (ligstoel) op te zetten in je tent. Daar ben je wel een dagje zoet mee – tegen de tijd dat je klaar bent en erin kunt gaan liggen, schijnt de zon ook weer.

5. Samen kokkerellen

Check welke smakelijke streekgerechten er zijn – via internet, de receptie of klets met mensen uit de buurt – en ga op pad om ingrediënten te scoren bij de lokale groenteboer, charcuterie of supermarkt. Daarna samen kokkerellen onder het genot van een wijntje en smullen maar! Ben je niet zo’n (camping)kok? Je kunt ook een leuk autoritje maken om ergens uitgebreid te gaan lunchen natuurlijk.

6. Plan uitjes

Dit is hét moment om bij de receptie een stapel folders te halen: wat is er allemaal te doen in de buurt? Welke uitjes zijn perfect als het nog/weer een dag regent (een bezoek aan zee-aquarium, grotten, kastelen, het subtropisch zwembad, musea) en wat doe je met lekker weer?

7. Ruim op en was af

Deze staat niet op één omdat opruimen niet onze eigen favoriete hobby is. Maar serieus: als het flink regent is het eerste wat je doet wél zorgen dat je spullen droog staan en je tent van binnen droog blijft. leunen er nergens spullen of matrassen tegen het tentdoek aan, zodat het op die plek kan gaan lekken? Verveel je je na deze exercitie nog steeds, ga dan afwassen. Nog gezellig ook: even kletsen bij het washok én je hebt gelijk meer tijd over om iets leuks te doen als het droog is. Of schakel over naar punt 8.

8. Lekker potje vrijen

Je kunt natuurlijk ultravroeg gaan borrelen en tien boeken uitlezen. Of samen met de kinderen gekke geintjes uithalen met de foto’s die jullie al hebben gemaakt (bewerkingsapp op je telefoon). Maar ho, stop! Vakantie = genieten van elkaar. Dus spelen de kinderen even elders? Grijp je kans en trek je samen terug om een potje te vrijen. Verrukkelijk toch, terwijl de regent gezellig op het dak roffelt?

Kamperen is goed voor je seksleven! En meer onverwachte voordelen van een tent opzetten >

Heb jij tips voor als het regent op vakantie? Deel ze met ons op Facebook! >

Reageer op artikel:
Hoe overleef je de camping als het regent?
Sluiten