Redactie
Redactie Algemeen 17 okt 2014

Hoe was jouw eerste kalverliefde?

Leuk, of moet je er niet aan denken… De eerste keer dat je dochter een vriendje mee naar huis neemt? Hoe was jouw eerste kalverliefde eigenlijk? En de eerste keer een gebroken hart? Deze tweede video uit de serie #Throwbackmemories gaat helemaal over jongens en verliefdheid, de reden zal je verbazen…

In de video vertellen allerlei vrouwen over hun eerste keren. Het schoolfeestje, de jongens en voor het eerst ongesteld zijn. Wist je dat een gezonde vrouw ongeveer 1600 dagen in haar leven ongesteld is? Niet altijd een pretje. Maar voor meiden in Uganda is het meer dan alleen ongemak. Zij missen iedere maand een week school door gebrek aan goed maandverband! Dat kun jij voor jezelf of je dochter toch niet voorstellen?! Dit leidt tot leerachterstand en erger nog: één op de tien meisjes stopt met school omdat ze zo ver achterop is geraakt. En dat terwijl een opleiding zo belangrijk is voor de meisjes en hun familie. Met een eenmalige donatie van € 5 kun jij deze meisjes al helpen.

Bananenbladeren en oude kranten

De meiden in Uganda moeten het doen met bananenbladeren, oude kranten of zelfs aarde als maandverband. Deze gebrekkige hygiëne leidt dus tot gezondheidsrisico’s. De menstruatieproblematiek is groot, maar wordt helaas te vaak onderschat.

[PLANNEDERLAND]

Dit kun je doen!

Met €5 help je een meisje aan uitwasbaar, duurzaam en betaalbaar maandverband. Zo hoeft zij één jaar lang geen schooldag meer te missen. En zo help je niet alleen haar, maar ook haar familie aan een betere toekomst. Eerlijk is eerlijk: voor zo’n klein bedrag (een paar oorbellen voor jou of je dochter) help je een meisje écht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Hoe was jouw eerste kalverliefde?
Sluiten