Redactie
Redactie Beauty 11 dec 2014
Leestijd: 1 minuut

Hoe ziet een ‘mooie’ vrouw er eigenlijk uit?

In een tijd van media overkill is het moeilijker dan ooit om tevreden te zijn met je uiterlijk. Campagnes, tv-reclames en tijdschriften lijken te bepalen hoe we eruit moeten zien. Voldoe je niet, dan kun je altijd nog onbeperkt sleutelen aan je uiterlijk. En hoewel geen enkel schoonheidsideaal de tand des tijds doorstaat, blijft één ding overeind: vrouwen zijn massaal onzeker.

Drie vrouwen uit Litouwen zetten zich af tegen een vooraf bepaald beeld van schoonheid. Fotografe Neringa Rekašiūtė, journaliste Beata Tiškevič en communicatiespecialist Modesta Kairytė zetten het project WE.WOMEN op, waarmee ze vrouwen en de maatschappij willen wakkerschudden. Een schets van een vrouw die zichzelf voor een spiegel bekritiseert, leidde tot een fotoshoot.

Een vertekend zelfbeeld

Via social media riep het trio vrouwen op om zich in hun ondergoed te laten fotografen. De reacties stroomden massaal binnen en zij selecteerden twaalf vrouwen met elk een verborgen verhaal:

Welke vrouw met welke onzekerheid kampten, laten ze expres in het midden. De foto’s zijn bedoeld om gezien en begrepen te worden en vooral om vrouwen wereldwijd meer zelfvertrouwen te geven. Bekijk de prachtige foto’s, want zo ziet dus een mooie vrouw eruit:

Meer weten over het project, bezoek hier de site van de fotografe Neringa.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hoe ziet een ‘mooie’ vrouw er eigenlijk uit?
Sluiten