Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Mind 19 feb 2015

Hoe zit ´t met jouw Grit?

Angela Lee Duckworth gaf haar high fly consulting baan op om Wiskunde aan kinderen te onderwijzen. Ze ontdekte dat IQ of sociale intelligentie (of een mooi uiterlijk om maar een zijstraat te noemen) niet de beste voorspellers voor succes zijn. Wat dan wel? Grit! Vind uit wat het betekent en doe de test.

Grit is met passie en volharding werken aan lange termijn doelen. Het is doorzettingsvermogen tonen. Je vasthouden aan je toekomstdoel, dag in dag uit. Niet voor nu of over een tijdje maar voor jaren. Het leven als een marathon leven niet als een sprint, legt Angela uit in haar Ted Talk over grit.

Ben jij gritty?

Wil je weten hoe gritty jij eigenlijk bent? Doe dan de snelle Grit test hier en vink aan dat je mee wilt werken aan vervolgonderzoek.

De conclusie van Angela is een mooie. Als wij willen dat onze kinderen in de toekomst meer grit aan de dag leggen dan zullen wij als ouders heel erg gritty moeten zijn om ze te laten leren, te laten vallen en opstaan en ze helpen te blijven doorzetten om hun doelen te bereiken!

Reageer op artikel:
Hoe zit ´t met jouw Grit?
Sluiten