Renée
Renée Gezondheid januari 23, 2018

De experts vertellen: zoveel bh’s heeft een vrouw minimaal nodig

Hoeveel bh’s heb jij eigenlijk in de la liggen? Vijf, of misschien wel meer dan tien? Eigenlijk heb je er helemaal niet zoveel nodig als het aan experts ligt. Marissa Vosper en Lauren Schwab van lingeriemerk Negative Underwear vertellen hoe het zit.

Misschien draag jij nog steeds met liefde die ene dure bh die je drie jaar geleden in de uitverkoop op de kop tikte. En dan het liefst drie dagen achter elkaar. Daar gaat het echter mis volgens Marissa en Lauren.

LEES OOK: 4 x waarom elke vrouw sexy lingerie zou moeten dragen

Hoeveel bh’s heb je nodig?

Het antwoord op de vraag is: vier. Tenminste, per week. Marissa: ‘Het is geen voor de hand liggend aantal. Het aantal bh’s dat je nodig hebt ligt aan hoe je ze draagt en hoe groot de cup is.’ Daarbij raadt ze aan om nooit iedere dag dezelfde bh aan te trekken, want dan gun je het elastiek geen tijd om weer in vorm te komen. ‘Als je die logica volgt heb je er vier nodig’, aldus Marissa.

Juist omdat lingerie van fijn materiaal is gemaakt, is het belangrijk om het regelmatig te vervangen. Als je iedere twaalf tot achttien maanden nieuwe bh’s koopt zit je goed. Na die tijd is het elastiek in veel gevallen namelijk uitgerekt en is de pasvorm niet goed meer.

Misschien toch even een blik werpen op je lingeriela?

InStyle

Reageer op artikel:
De experts vertellen: zoveel bh’s heeft een vrouw minimaal nodig
Sluiten