Redactie
Redactie Body september 17, 2015

‘Hoi, mag ik een vaasje? Tuurlijk, das één borst alsjeblieft’

Ik ging even de datum van vandaag checken, maar néé, het is echt geen 1 april. Het stond er echt, op regionale tv-zender AT5, een zender die de naam heeft betrouwbaar en gedegen nieuws te brengen. Vanaf 1 november kun je in het Amsterdamse Café Ruig met de Titcoin – juist ja, je borstpartij(tje) – betalen.

Het idee: vrouw komt binnen bij Café Ruig aan de Nieuwezijds Voorburgwal. Vrouw wil biertje. Vrouw ontbloot bovenlijf en laat borst(en) zien. Barman uploadt foto bij Titcoin. Vrouw krijgt biertje.

Het regende reacties. ‘Past prima in de huidige maatschappij. Het gebeurt al gratis, dus waarom niet iets in ruil ervoor vragen?’ ‘Geldt dit ook voor men boobs?’ en ‘Sorry hoor, maar ben ik de enige die dit echt niet vind kunnen?’

Ho-ho-hoax

Nee hoor, dat ben je niet. Dit kán ook helemaal niet. Dat wist het slimme marketingjongetje (of meisje) dat achter deze hoax zat dondersgoed. Maar er is veel geoorloofd om aandacht te vragen voor borstkankeronderzoek. Want dat was de achterliggende gedachte: dat de opbrengst van de actie naar Pink Ribbon zou gaan. Dat zei Tjeerd Ros in het artikel op AT5, uitbater Café Ruig (even gecheckt, Tjeerd bestaat wel echt, als we Facebook moeten geloven).

Pink Ribbon

Een hoax op z’n tijd is prima leuk, en al helemaal als het uiteindelijk ten bate van een goed doel blijkt te zijn. En dat is waar de vraagtekens opdoemen: Pink Ribbon zegt niets van de actie te weten. Op de Facebookpagina van AT5 is ondertussen een gezellige discussie gaande over breezersletjes, journalistieke ethiek (fact checking) en of mannen een vust bier krijgen als ze hun piemel laten zien.

Ruig, ruiger, allerruigst

Als het allemaal onzin blijkt te zijn en het alleen maar bedoeld was om zoveel mogelijk mensen naar Café Ruig te lokken, ga ik daar dus mooi nooit heen. Zo ruig ben ik dan ook wel weer.

Heb jij 1 november al omcirkeld in je agenda of vind je het geen porem? Laat het ons weten op Facebook!

Wist je trouwens dat bier is uitgevonden door een vrouw? Hier vind je nog negen andere belangrijke uitvindingen die gedaan zijn door vrouwen >

Reageer op artikel:
‘Hoi, mag ik een vaasje? Tuurlijk, das één borst alsjeblieft’
Sluiten