Body 24 okt 2015 Eva Dusch

Holy crap! Kaas blijkt net zo verslavend te zijn als drugs

Bitterballen zijn lekker, maar kaas. Don’t get us started. Er is nu dus een wetenschappelijk verklaring voor, want het blijkt net zo verslavend als drugs. Althans zo beweert Dokter Neal Barnard, voorzitter van het comité voor verantwoordelijke geneeskunde.

En dat komt allemaal door caseïne, een dierlijk eiwit dat in melk en in veel hogere concentratie in kaas voorkomt, en lijkt qua structuur op het pijnstillende – en erg verslavende – medicijn morfine. Volgens de voorzitter mag kaas zelfs ‘zuivelcrack’ genoemd worden. Je hersenen reageren namelijk hetzelfde op kaas als drugs. Om het even lekker technisch te maken: Telkens als je een stukje Brie of Camembert naar binnen werkt, moet je lichaam eerst de caseïne afbreken. Vaak loopt dit proces niet helemaal vlekkeloos waardoor het je hersenen beïnvloed, wat er dus voor zorgt dat je steeds opnieuw een blokje kaas wilt eten.

Kaas is verslavend

Ben jij ook zo gek op kaas? En ligt je koelkast vol voor vanavond bij de borrel? Reageer op onze Facebook >

Dit ga je ook héérlijk vinden! Recept: het ultieme borrelbrood gevuld met kaas en kruiden >

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over je leven als vriendin, partner, moeder en overall powervrouw in je mailbox.

Reageer op artikel:
Holy crap! Kaas blijkt net zo verslavend te zijn als drugs
Sluiten