Eva Dusch
Eva Dusch Kids 11 oktober 2015

Holy moly! Deze remake van het ouderwetse kleurboek is te gek

Druipen jouw kids ook af van teleurstelling bij het zien van een ‘simpel’ kleurboek? Wacht dan even. Disney komt met een meesterlijke zet om dit eeuwenoude spel van vermaak naar een hoger level te tillen.

Want hoe cool is het om de tekeningen van je kids in 3D te zien? Beter gezegd: hoe cool is het als de tekeningen echt tot leven komen? Ja, het kan! Disney is bezig een speciale technologie te ontwikkelen om dit waar te maken. Het is allemaal geïnspireerd op deze wonderbaarlijke app: Crayola color alive. Deze relatief nieuwe augmented reality app zet platte tekeningen om in levensechte 3D kunstwerkjes. Het enige wat je hoeft te doen is via de app een foto van de kleurplaat maken. Het programma gebruikt kleurherkenning om de 3D-figuurtjes precies hetzelfde te laten lijken dan die op het papier. Soms kun je zelfs zorgen voor extra special effects op je scherm, zoals vuur of een sneeuwstorm.

Bron: Brit&co
Bron: Brit&co

Het plan van Disney

Allemaal leuk en aardig, maar als je bekend staat om je wereldberoemde animaties dan kan dit natuurlijk beter. Plop, een nieuw idee is geboren! De Disney technologie is geïnspireerd op de Crayola-app, maar moet ervoor zorgen dat je niet alleen de uiteindelijke tekeningen tot leven ziet komen, maar ook het hele tekenproces van A tot Z. Het proces is nu nog volop in ontwikkeling, maar zeg even eerlijk: stel je dit eens voor bij een Waar is Wally tekening? Daar zijn zelfs wij ouders wel voor te porren.

Kindertekeningen gooi je niet weg, die bewaar je zo!>

Reageer op artikel:
Holy moly! Deze remake van het ouderwetse kleurboek is te gek
Sluiten