Chiara Izelaar
Chiara Izelaar Kinderen 31 jan 2019
Leestijd: 2 minuten

Je kind 3 dagen alleen thuis? In het nieuwe Talpa-programma Home Alone gebeurt het

Vroeger was het helemaal dé sssh als we alleen thuis mochten zijn. Al was het maar een uurtje! We toverden de zakken chips uit de keukenkastjes, keken urenlang tv en gingen “iets” later naar bed dan we beloofd hadden.

Het is dan ook geen wonder dat de klassieke kerstfilm Home Alone een grote hit werd. Alle herkenbare elementen van alleen thuis zijn kwamen terug in de film. Enne, er komt trouwens een soort spin off van deze film. Get ready for Home Alone 2.0! 

 

Flashback

Tijdens de feestdagen vertrekt de familie McCallister naar de Franse hoofdstad. Vlak voor vertrek staat het hele huis op z’n kop en in de drukte plaagt Kevins oudere broer Buzz hem. Wanneer Kevin zijn zelfbeheersing verliest wordt hij voor straf naar boven gestuurd. Wanneer de familie de volgende ochtend wakker wordt heerst er paniek; ze hebben zich verslapen. In alle haast vergeten ze Kevin, maar hier komt de familie pas achter wanneer zij onderweg zijn. Dankzij de kerstdrukte zijn er geen vluchten meer beschikbaar. Kevin ontwaakt later die ochtend in een leeg huis en beleeft de kerst van zijn leven.

via GIPHY

 

Home Alone 2.0

In de kerstklassieker beleeft Kevin dé droom van ieder kind. Geen strikte bedtijd, snoepen wat en wanneer je maar wil, urenlang tv kijken en ongehinderd in ieders kamer snuffelen. SBS 6 maakt deze ultieme kinderfantasie werkelijkheid voor een x aantal kinderen. Onder dezelfde titel als de – nog steeds – razend populaire kerstfilm gaat de zender kinderen tussen de 8 en 12 jaar een paar dagen achter elkaar alleen thuis laten zijn.

In iedere aflevering zullen 5 nieuwe kinderen zelfstandig leven. De kinderen zullen worden uitgedaagd om 3 dagen achter elkaar helemaal voor zichzelf te zorgen. Papa en mama zullen niet in de buurt zijn om een handje te helpen.

 

Nieuwsgierig

“Van de wc schoonmaken tot boodschappen doen: ze moeten het allemaal zelf fiksen. Tijdens het weekend krijgen ze bovendien een aantal ‘speciale’ uitdagingen en onverwachte situaties voor hun kiezen.”- aldus Talpa. De nieuwsgierigheid op onze redactie is gewekt! Wij zijn reuze benieuwd hoe dit experiment af zal lopen…

via GIPHY

 

Lijkt het je tof om je kinderen voor dit programma op te geven? Ouders van kinderen die interesse hebben om mee te doen kunnen zich vanaf nu hier aanmelden.

 

Wil je je kinderen alleen thuis laten? Lees dan eerst deze tips van een ervaren kindercoach! 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Mediacourant

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme