Dit prachtige filmpje over homoseksualiteit gaat de hele wereld over

Beth David en Esteban Bravo, twee Art & Designstudenten, kregen de opdracht om een geanimeerd filmpje te maken voor hun afstudeerproject. Ze kozen voor een bijzonder thema, namelijk acceptatie en tolerantie van homoseksualiteit. Hun filmpje In a Heartbeat, waarin twee verliefde jongens de hoofdrol hebben, gaat intussen de hele wereld over, omdat mensen de boodschap die erin verwerkt zit, prachtig vindt.

Homoseksualiteit

In het filmpje zie je een jonge jongen verliefd worden op een andere jongen van zijn school. De verliefde jongen schrikt van zijn gevoelens en doet er alles aan om ze te verbergen. In het 4 minuten durende filmpje willen de makers de struggles rondom homoseksualiteit duidelijk maken en daarnaast willen ze de kijkers laten weten dat er niks is om je zorgen over te maken, zolang je maar je gevoel volgt.

LEES OOK: Moeder reageert fantastisch op de coming out van haar dochter

10 miljoen keer bekeken

Om In a Heartbeat te maken, zetten Beth en Esteban een Kickstarter project op om zoveel mogelijk geld bij elkaar te krijgen om de productiekosten van 3 duizend dollar te betalen. Daar kregen ze zo ongeveer vijf keer zo veel geld dan het einddoel wat ze voor ogen hadden. Sinds het filmpje op YouTube staat, gaat het als een razende het web over en is het al meer dan 10 miljoen keer bekeken.

Te schattig: 9-jarig meisje schrijft ontroerende brief aan haar homoseksuele leraar

Kickstarter

Reageer op artikel:
Dit prachtige filmpje over homoseksualiteit gaat de hele wereld over
Sluiten