Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Work & Life 23 mei 2019
Leestijd: 1 minuut

Who run the world? Honden luisteren beter naar vrouwen dan naar mannen

Hoe zit het bij jou thuis, luistert jullie hond beter naar jou of naar de man des huizes? Waarschijnlijk naar jou, want uit onderzoek blijkt dat honden beter luisteren naar vrouwen dan naar mannen!

Dat heeft alles te maken met het feit dat honden en vrouwen elkaar beter begrijpen, dankzij het groter empatisch vermogen van vrouwen ten opzichte van mannen.

Het onderzoek

Voor het onderzoek van The Royal Society of Open Science werden 18 verschillende honden onderzocht. Ze maakten allemaal geluid als reactie op een bepaald iets, deze verschillende reacties werden opgenomen en laten horen aan de menselijke deelnemers van het onderzoek. Deze deelnemers, bestaande uit zowel mannen als vrouwen, moesten beoordelen of de geluiden voortkwamen uit angst, speelsheid, agressie, blijdschap of wanhoop.

LEES OOK: Tijd voor een nieuw gezinslid? Dit zijn de beste hondenrassen voor kinderen!

En het resultaat? Vrouwen hadden bijna alle vragen goed beantwoord. Dat heeft volgens de onderzoekers alles te maken met het feit dat honden en vrouwen elkaar goed begrijpen, ze zijn daardoor een stuk beter in het vormen van een emotionele band met de dieren. En niet onbelangrijk, honden zijn geneigd om beter naar vrouwen te luisteren, dan naar mannen.

Weinig verschil

De hoofdonderzoeker verklaart dat het brein van mensen en dat van honden weinig verschil laat zien. Recente MRI-onderzoeken suggereren dat honden en mensen dezelfde breinfuncties en -processen gebruiken om andermans emoties te peilen. Dat laat dus zien dat jij niet alleen begrijpt wat je hond voelt, maar dat je hond ook jouw emoties goed kan aanvoelen. Dat verklaart waarom hij precies op de juiste momenten een knuffel komt geven, zo lief!

Psst, sterker nog: honden hebben óók slapeloze nachten (en hier lees je de reden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Who run the world? Honden luisteren beter naar vrouwen dan naar mannen
Sluiten