Melissa Eissens
Melissa Eissens Mind 17 dec 2017
Leestijd: 2 minuten

Jouw hond probeert je te slim af te zijn met zijn onschuldige blik

Dacht je al die tijd dat jouw hond gewoon zo’n onschuldig hoofdje had. Uit onderzoek blijkt dat hij dondersgoed weet wanneer hij die puppyogen van hem moet opzetten. Honden tonen emoties om jou te manipuleren.

Denk je dat jij de baas bent en je trouwe viervoeter je in alles volgt? Mis, je wordt gemanipuleerd waar je bij staat. Nieuw onderzoek van Scientific Reports laat zien dat honden hun scala aan zielige blikken alleen opzetten wanneer ze in het bijzijn van mensen zijn. Zijn ze omringd door andere honden, dan doen ze dit nauwelijks tot niet.

Honden tonen emoties

Onderzoekers dachten voorheen dat de expressie op de snuit van een hond een reflectie was van de gevoelens van het dier, op elk moment. Net als een mens eigenlijk, kan een hond zijn emoties tonen. Dat honden die emotionele respons in het gezicht alleen gebruiken bij mensen en niet bij andere dieren was nog nooit aangetoond. Ze doen dit om aandacht te krijgen bij hun baasje. En reken maar dat het ze nog lukt ook!

Zo zielig mogelijk

Jouw hond weet heel goed dat hij niet dat koekje krijgt wat op de tafel ligt, maar wat zal hij doen om ervoor te zorgen dat hij het toch krijgt? Hij zet zijn zieligste puppyogen op, tilt zijn wenkbrauwen op zodat zijn ogen groter en verdrietiger lijken en blijft je strak aanstaren. Honden tonen emoties om ons te vertellen dat hij iets wil. Afbeeldingsresultaat voor puppy eyes gif

Manier van communiceren

Maar, vergis je niet. Als er geen koekjes in de buurt zijn en je hond zet toch zijn schattigste blik op, dan is er iets anders wat hij van je wil. Hij probeert op deze manier met je te communiceren. Aan jou de taak uit te vinden wat dat is! Beginnen met aaien is vast een goed begin. Vanaf nu heb je dus niet alleen rekening te houden met de emoties van je man of kinderen, maar doet Fikkie net zo hard mee.

LEES OOK: Dus dit doen júllie kinderen met de huisdieren als jij niet kijkt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Purewow

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Jouw hond probeert je te slim af te zijn met zijn onschuldige blik
Sluiten