Branderige ogen, een dichte neus en koorts: het hooikoortsseizoen is gestart

Afgelopen weekend waren er voor deze tijd van het jaar hoge temperaturen, wat ervoor heeft gezorgd dat Essen, Hazelaars en Elzen uitbotten en gaan bloeien. Heb je afgelopen dagen last gehad van hooikoortsklachten? De els strooide deze dagen flink met pollen.

Ieder jaar is hooikoorts rond februari en maart weer voelbaar. De els is dit jaar de boosdoener. Als je kijkt op de Hooikoortsradar zie je een mega piek bij het aantal pollen in de lucht – sterker nog, in de afgelopen jaren waren het aantal pollen in februari en maart bij echt niet zo hoog als dit jaar.

Hooikoorts of verkoudheid?

Maar hoe herken je hooikoortsklachten, hoe weet je zeker dat het niet gewoon een verkoudheid is? Wie last van hooikoorts heeft, herkent de vreselijke symptomen vrijel direct. Maar sommige mensen denken bij veel niezen, een verstopte neus en tranende ogen ook gauw aan een gewone verkoudheid.

Er zijn een paar verschillen tussen verkoudheid en hooikoortsklachten, zo is bij een verkoudheid je snot vaak slijmerig en groen, terwijl de snot bij mensen met hooikoorts vaak heel waterig is. Hetzelfde geldt voor jeuk. Heb je vooral last van een jeukende gehemelte of een kriebelend gevoel achter in je keel? Dan is het waarschijnlijk hooikoorts.

Medicijnen tegen hooikoorts

Als je last van hooikoorts hebt, heb je waarschijnlijk tegen deze tijd al wel medicijnen in een kastje liggen. Je kunt bij zowel de apotheek als bij de drogisterij medicijnen tegen hooikoorts krijgen zonder dat je een recept nodig hebt. Naast medicatie kunnen homeopatische middelen en acupunctuur ook helpen. Een ander middel dat kan helpen is tape. Famme’s Sharon haar hooikoortsklachten verdwenen vrijwel helemaal door sporttape op haar rug! Lees hier haar verhaal.

Hoe kom jij het hooikoortsseizoen door? Deel het op het Mamaforum

 

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Branderige ogen, een dichte neus en koorts: het hooikoortsseizoen is gestart
Sluiten