Afvallen met het Hormoondieet: is het iets voor jou?

De filosofie achter het Hormoondieet

Hormonen spelen een grote rol in het lichaam van elk persoon. Ze hebben invloed op je humeur en op je fysieke gesteldheid. Denk maar eens aan de dagen rondom je menstruatie, of aan personen die last hebben van Diabetes. Dit wordt allemaal door hormonen gestuurd.

Gezondheidscoach Ralph Moorman gelooft dat een verstoorde hormoonbalans ervoor kan zorgen dat je sneller aankomt.
Door allerlei oorzaken kunnen hormonen uit balans raken. Dit kan komen door een zwangerschap, de overgang, een plotselinge afname in testosteron of medicijngebruik. Dit kan grote gevolgen hebben voor je gezondheid.

Zo kan een verstoorde hormoonbalans leiden tot Diabetes, en kan het ertoe leiden dat het moeilijker is om kinderen te krijgen.

Ralph Moorman gelooft dat je met de juiste voeding een positieve invloed uit kan oefenen op je hormoonbalans.
Door eerst duidelijk in kaart te brengen waar de disbalans zich voordoet, kan dit vervolgens aangepakt worden met een dieet.
Dit verschilt per persoon, en is afhankelijk van waar de disbalans in de hormoonhuishouding zich voordoet.
Afvallen is niet het hoogste doel in het Hormoondieet. Het is een natuurlijke bijkomstigheid, maar het belangrijkste is dat je je als deelnemer weer fysiek en mentaal goed voelt.

Er zijn ook voedingsdeskundigen die geloven dat mensen op basis van hun bloedgroep bepaalde producten juist wel en juist niet moeten eten. Check de filosofie en jouw bloedgroep hier.

Reageer op artikel:
Afvallen met het Hormoondieet: is het iets voor jou?
Sluiten