Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Mind 22 nov 2017

Boogschutter kind: zo zit de horoscoop van je kind in elkaar

Een Boogschutter kind wordt geboren tussen 22 november en 21 december. Benieuwd wat hem of haar typeert en waar je rekening mee moet houden als jouw kind een Boogschuttertje is?

Wat typeert een Boogschutter kind?

Het zijn de wijsneuzen van de dierenriem. Het element vuur hoort bij dit sterrenbeeld. Enthousiasme, optimisme, joviaal en tolerant zijn de kernwoorden die hierbij passen. Zelf moeten ze opletten voor het woordje ‘te’, want door hun te enthousiaste instelling of houding staan ze niet altijd helemaal in de realiteit.

LEES OOK: Deze streken kun je verwachten op basis van de horoscoop van je kind.

Met de twee andere vuurtekens Ram en Leeuw, kunnen ze het best opschieten. Als deze drie sterrenbeelden bij elkaar zijn, kent enthousiasme geen grenzen meer. Houd ze maar goed in de gaten, want ze gaan met elkaar op avontuur!

Met de aarde tekens Stier, Maagd en Steenbok loopt het wat minder soepel. Deze tekens zijn vooral bezig met of iets wel verantwoord is. Hierdoor gebeurd er niet zoveel en blijft het bij bedenken, maar niet uitvoeren.

De lucht tekens Tweeling, Weegschaal en Waterman zijn maatjes van de Boogschutter. Je kunt heerlijk je verhaal kwijt bij deze tekens, Boogschutter. Hun nieuwsgierigheid en relativeringsvermogen maken dat jij je avonturen met ze kan delen en ook uitvoeren.

Met de water tekens Kreeft, Schorpioen en Vissen, die erg gevoelig en sentimenteel kunnen zijn, is het toch wat lastiger om je verhaal bij kwijt te kunnen. Deze tekens zien sneller beren op hun pad waardoor het vuur van de boogschutter snel dooft!

Wat als je een Boogschutter kind hebt?

Boogschuttertjes hebben zo klein als ze zijn al vroeg een uitgesproken gevoel van bijzonderheid. Ze verlangen ernaar om bewonderd, geliefd en gerespecteerd te worden, dus begin daar maar mee als ze nog heel klein zijn. Hierdoor groeit hun zelfrespect.

LEES OOK: En dit gedrag van je peuter hangt samen met zijn horoscoop.

Ze hebben een aangeboren behoefte om te vertellen wat ze meegemaakt hebben. Het zijn dan ook de geboren juffen en meesters van de dierenriem. Ze vertellen hun verhaal zo enthousiast, dat iedereen ze gelooft. Dat is erg belangrijk voor ze: ze willen geloofd worden. Maar Boogschutters denken altijd in het groot en kunnen ook goed overdrijven, wat ze zelf niet zo in de gaten hebben.

Boogschutter kinderen hebben veel vrijheid nodig. Lekker buiten spelen, de wind door de haren waaien, naar het bos gaan, met bladeren spelen… je hoort ze niet meer! Je kunt ze niet blijer maken dan ze te beloven dat je op vakantie gaat met ze. De wijde wereld in. Ze houden van het buitenland, vreemde culturen en mensen uit verre landen. Geef ze een avonturen boek en je hoort ze niet meer want ze zitten met rode oortjes te kijken en te luisteren. Het zijn de kleine indianen onder ons.

Nog fijner vinden ze het als je je eigen verhalen vertelt over vroeger. Dingen die je zelf meegemaakt hebt toen je nog klein was. Boogschutters zijn de filosofen onder ons. Ervaringen opdoen in het leven is de bedoeling voor hen, zodat ze nog meer kunnen vertellen wat ze meegemaakt hebben in hun leven. Hebben plannen genoeg en hebben een grote fantasie over hun toekomst. Ze vinden het fijn om mensen te bewonderen en grote kans dat hun kamer vol hangt met posters van beroemde filmsterren of sportmensen. Daar kunnen ze dan lekker over dromen en fantaseren om ook zo beroemd te worden.

Geschreven door: astrologe Greet Dol.

Jouw sterrenbeeld gemist? Bekijk dan hier alle horoscopen.

Reageer op artikel:
Boogschutter kind: zo zit de horoscoop van je kind in elkaar
Sluiten