Redactie
Redactie Horoscoop 22 jun 2016

Horoscoop Kreeft: Zo zitten jij en je kind in elkaar

Kreeft-kinderen worden geboren tussen 22 juni en 22 juli

Wat typeert een Kreeft?

Het element water past bij dit sterrenbeeld. Het is het stromende element wat met de ziel verbonden is en het water reinigt en wast schoon. Kreeften zijn gevoelige mensjes en kunnen zich makkelijk in anderen inleven. Het sterrenbeeld begint op de eerste dag van de zomer, wanneer de zon op het hoogste punt aan de hemel staat. De Maan is hun planeet en hoort bij de Kreeft, daarom reageren ze ook zo sterk op bijvoorbeeld de volle maan (afgelopen dinsdagnacht).

Als je naar het dier Kreeft kijkt, zie je ze verborgen zitten achter een pantsertje. Het heeft een zachte binnenkant met een harde buitenkant om zich te beschermen. En aan zijn twee poten zitten twee gevaarlijke scharen waar je erg voor moet oppassen, want als je eenmaal in die scharen terecht komt, laat hij niet meer los. Deze omschrijving typeert ook precies het karakter van de Kreeft. Het zijn hele gevoelige kinderen met een schildje om zich heen. Ze kunnen goed toneel spelen om hun kwetsbare kant te verbergen of te beschermen. Ook is het lastig voor ze om dingen of mensen ‘los te laten’ en dat maakt ze erg verknocht aan hun huis, familie en gezin. Ze zijn ook altijd op zoek naar een veilige thuishaven.

Wat als je kind een Kreeft is?

Kreeft-kinderen zijn zacht van karakter en ontzettend gevoelig. Als ze nog klein zijn, zijn het echte dromers en hebben veel tijd nodig om wakker te worden. Het liefst slapen ze voor altijd bij hun ouders in bed. Vooral in het weekend als ze lekker lang kunnen blijven liggen tussen hun ouder in, warm en beschermd. Het zijn echte familiekinderen. Het liefst groeien ze op in een warm en gezellig gezin waar ze lekker kunnen spelen met elkaar. Ze zijn erg gehecht aan oude vertrouwde dingen, zoals speelgoed of kleding. Ook hierin kunnen ze maar moeilijk afstand doen. Daarom moet je als moeder af en toe stiekem, als je kind niet thuis is, een grote opruiming houden, anders wordt alles vol gepropt met ‘oude’ spullen.

Zin in grappen en grollen? Stop right here. Kreeft-kinderen zijn de echte lolbroeken van de dierenriem. Omdat ze zo goed toneel kunnen spelen, hebben ze vaak de lachers op hun hand. Toch is hun kwetsbaarheid niet altijd makkelijk om mee om te gaan. Voor zichzelf niet maar ook niet voor hun omgeving. Ze kunnen snel van stemming wisselen en weten vaak zelf niet hoe dat komt. Of ze krijgen last van buikpijn of zijn snel misselijk zonder dat er een aanwijsbare reden voor is. Vaak is het hun gevoeligheid voor de omgeving en pikken ze stemmingen op waar ze naar van worden. Stop ze op zulke momenten lekker in bed met een paar knuffels en een beetje extra aandacht en ze zijn zo weer opgeknapt.

Kleine Kreeften zijn een beetje angstig aangelegd. Zorg altijd dat er iemand thuis is voor ze, mochten ze ‘s avonds toch nog een keertje wakker worden. En zelfs als de oppas ze geruststelt, zijn ze bang dat hun ouders nooit meer terugkomen. Ze hebben een grote behoefte aan emotionele steun en willen steeds weten dat degene van wie ze houden ook van hun houdt, en dan speciaal jij als moeder.

Aanstaande zaterdag lees je op Famme hoe een Kreeft-kind matcht met een Ram-, Stier-, en Tweeling-moeder. De andere moeder-sterrenbeelden komen later aan de beurt, dus houd de website in de gaten!

Bekijk hier de eerdere sterrenbeelden!

Reageer op artikel:
Horoscoop Kreeft: Zo zitten jij en je kind in elkaar
Sluiten