Redactie
Redactie Horoscoop 23 jul 2016

Horoscoop Leeuw: Zo zitten jij en je kind in elkaar

Leeuw-kinderen worden geboren tussen 23 juli en 22 augustus.

Wat typeert een Leeuw?

De Leeuw staat voor vuur en is temperamentvol en enthousiast. De drie Vuurtekens van de dierenriem, Ram, Leeuw en Boogschutter zijn warmbloedig en blaken van levensvreugde en zelfvertrouwen. Door hun enthousiasme staan ze vaak in vuur en vlam. Deze gelijkenis maakt dat deze drie sterrenbeelden dan ook goed met elkaar kunnen opschieten, hoewel ze als ze samen zijn ook elkaars rivaal kunnen zijn.

Dit is veel minder met de Aardetekens zoals de Stier, Maagd en Steenbok. Deze tekens zijn vaak te traag en bescheiden voor de enthousiaste Leeuw. De Luchttekens Tweelingen, Weegschaal en Waterman wakkeren echter het vuurtje van de Leeuw aan. Pas dan ook op moeders, wanneer deze sterrenbeelden met elkaar spelen of op avontuur gaan. Er gebeurt altijd wel iets spannends! De Watertekens Kreeft, Schorpioen en Vissen zijn gevoelskinderen en kunnen het vuur van de Leeuw nogal eens doen doven door hun emotionele inbreng, maar ze staan altijd klaar om de Leeuw te helpen en te ondersteunen.

Wat als je kind een Leeuw is?

Trek het doek maar op want de Leeuw verschijnt op het toneel. Deze kinderen zijn gemaakt voor Broadway en geboren om te creëren in het leven! Een tv in huis is geheel overbodig met zo’n wandelend theater door je woonkamer. En laat dat ook vooral weten. Ze zijn dol op schouderklopjes en die kun je ze dan ook niet vaak genoeg geven. Erkenning en waardering komen op de tweede plaats. Je kunt je kind niet blijer en zelfverzekerder maken door met complimentjes te strooien.

Net zo kenmerkend is hun beschermende karakter. Ze zijn de koning der dieren en bewaken hun territorium met hun leven. Als er een andere Leeuw ten tonele verschijnt, wordt het een machtsstrijd van jewelste. Leeuw-kinderen houden, zo klein als ze ook zijn, van mooie dingen. Liever een mooi kledingstuk of speeltje dat eigenlijk niemand heeft, dan een hele kast vol spullen waar iedereen mee loopt. Ze hebben al vroeg een eigen idee van hoe ze zich willen kleden of wat ze mooi vinden. Je kunt je kind daarom ook niet blijer maken door af en toe een uniek en mooi cadeautje te geven, niet omdat het iets bijzonders gedaan heeft, maar gewoon, omdat je het leuk vindt om te geven.

De Leeuw is een geboren teamcaptain. Zodra het naar school gaat en met andere kinderen in aanraking komt zal het automatisch de leiding nemen. Bijvoorbeeld als klassenvertegenwoordiger of als aanvoerder van een team. Eigenlijk doen ze alleen maar dingen waar ze plezier aan beleven of die ze leuk vinden. Vaak zijn dat gevaarlijke dingen of spelletjes, al is het alleen maar om te laten zien dat ze stoer zijn. En zo stoer als ze zijn, zo gevoelig zijn ze ook voor kritiek. Ze lopen niet te koop met hun kwetsbare kant want dat kan de Leeuw zich niet veroorloven. Gevoelens of emoties komen er vaak middels een spel of theatraal gedrag uit. Gek genoeg houdt de Leeuw er niet van om in de picture staan. Ze hebben een uitstraling waardoor ze niet over het hoofd gezien worden. Ze zíjn er gewoon. Zodra ze geen aandacht krijgen gaan ze gekke dingen doen (brullen) om toch gezien te worden of erkenning te krijgen. Hun uitdaging en leerproces in het leven is er te mogen zijn, zonder daar iets voor te hoeven doen.

Binnenkort lees je op Famme hoe een Leeuw-kind matcht met een Ram-, Stier-, en Tweeling-moeder. De andere moeder-sterrenbeelden komen later aan de beurt, dus houd de website in de gaten!

Bekijk hier de eerdere sterrenbeelden!

Reageer op artikel:
Horoscoop Leeuw: Zo zitten jij en je kind in elkaar
Sluiten