Redactie
Redactie Horoscoop 22 aug 2017

Horoscoop Maagd: zo zitten jij en je kind in elkaar

Maagd-kinderen worden geboren tussen 23 augustus en 22 september.

Wat typeert een Maagd?

Aarde is het element van de Maagd. Dienstbaar en praktisch bezig zijn, deze talenten heb je vanaf je geboorte meekregen en het zal je nog vaak van pas komen. Dit zijn de kleine doktertjes en zustertjes van de toekomst. Ze staan altijd voor anderen klaar om te helpen. Net als de twee andere Aardetekens Stier en Steenbok sta je stevig met je twee benen op de grond en ben je niet snel van je stuk te brengen. Met je doorzettingsvermogen en nauwkeurigheid voer je al je taken netjes en op tijd uit. Je kunt dan ook prima opschieten met deze twee andere sterrenbeelden. Met de Vuurtekens Ram, Leeuw en Boogschutter heb je meer moeite. Deze tekens kunnen af en toe best wat té enthousiast, arrogant of autoritair zijn voor jou. Jij houdt juist meer van; zorg nu maar dat je alles netjes geregeld hebt en dan zien we wel verder. De Watertekens Kreeft, Schorpioen en Vissen zijn de ‘gevoelstekens’ en die liggen je beter. Zij kunnen je goed het grote geheel laten zien als je weer eens verdrinkt in de details. De Luchttekens Tweelingen, Weegschaal en Waterman vullen je juist mooi aan en maken met hun humor en relativeringsvermogen je leven wat ‘luchtiger’ of vrolijker. En dat kan je soms goed gebruiken!

Wat als je kind een Maagd is?

Je kunt het toch maar treffen als er een Maagd-kindje bij je geboren wordt. Ze maken het hun ouders niet echt moeilijk. Ze zijn netjes en voorzichtig en houden niet van plotselinge, gekke of onverwachte dingen. Ze benaderen het leven zelfs best wel serieus als het om de praktische dagelijkse dingen gaat. Je kunt ze niet blijer maken als de dag goed geregeld verloopt. Zorg dat ’s ochtends het ontbijt klaarstaat zodat je kind zich rustig klaar kan maken om naar school te gaan. Rust, reinheid en regelmaat, dat zijn de drie sleutelwoorden voor je Maagd-kindje.

Een Maagd heeft een enorme hekel aan viezigheid en vlekken. Als er ook maar een klein vlekje op haar kleding zit, doet ze het niet aan. Ze kiest daarom het liefst zelf kleren uit en is er ook erg netjes en voorzichtig mee. Wat dat betreft is de Maagd ook erg pietluttig! De aardekleuren geelbruin/roodbruin/roestbruin, rood en groen zijn favoriet. Zoek je een leuk cadeau voor je kind? Geef het dan een mooie ‘beer’ als knuffel, want net als beren voelen maagden zich overal op hun gemak, als het maar redelijk netjes en georganiseerd is. Dat een Maagd Pietje Precies is, komt ook naar boven op school. Ze leren over het algemeen makkelijk. Als het de leeftijd bereikt van huiswerk maken zal het daar niet moeilijk over doen. Ook het behulpzame zit er al vroeg in. Een Maagd-kind is altijd bereid om andere kinderen te helpen.

Let goed op met voeding! Je hebt een kind dat snel reageert op allerlei soorten eten. Gezond eten en drinken vindt het ook ontzettend belangrijk. Het liefst zonder geur-of smaakstoffen, want een Maagd is hét teken dat snel een allergie oploopt. Wat kun je doen om lichaam, geest en ziel in evenwicht te houden? Daar komen rust en regelmaat weer om de hoek kijken. Op tijd naar bed en als het kan regelmatig in beweging zijn en sporten. Denk bijvoorbeeld aan lekker wandelen in het bos in de frisse buitenlucht. Maar het toppunt van plezier voor je kind is toch samen een appeltaart bakken met ‘gezonde’ ingrediënten, en die dan heerlijk samen aan de keukentafel (met een keurig stapeltje servetten) oppeuzelen.

Jouw sterrenbeeld gemist? Bekijk hier alle andere sterrenbeelden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Greet Dol

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Horoscoop Maagd: zo zitten jij en je kind in elkaar
Sluiten