Redactie
Redactie Horoscoop april 21, 2016

Horoscoop Stier: Zo zitten jij en je kind in elkaar

De Stier wordt geboren in de lente tussen 21 april en 20 mei

Wat typeert een Stier?

Je bent een Aarde-teken. Dat betekent dat je ervan houdt om vaste grond onder je voeten te hebben: geen gekke fratsen voor jou. Je matcht het beste met Maagd en Steenbok, omdat zij ook van zekerheid en regelmaat houden en doorzettingsvermogen hebben. De Ram, Leeuw en Boogschutter zijn minder jouw cup of tea. De felheid en plotselinge acties van deze vuurtekens vind je maar niks. Doe normaal, denk jij als je weer eens moet dealen met hun grilligheid. Luchttekens (Tweeling, Weegschaal, Waterman) vinden het fijn om te praten en sociaal te doen. Van deze types kun je veel leren: samen de Belangrijke Dingen des Levens doornemen – in gezelschap van een goede fles wijn – lucht op. Kreeft, Schorpioen en Vis (de watertekens) kunnen jou juist onzeker maken.

Wat als je kind een Stier is?

Het zijn doordouwertjes, die kleine Stieren. Ze staan met beide benen stevig op de grond en zijn lastig van hun stuk te brengen. Springt de hele klas in de sloot? Jouw Stiertje niet hoor. Ze zijn wel wat lui af en toe: het ochtendritueel duurt eindeloos en het mag een wonder heten als jullie ergens op tijd verschijnen. Maar is je kind eenmaal goed op gang, dan dendert-ie door. 


Toverwoorden: geduld en vertrouwen. En waag het niet om het vertrouwen te beschamen, want dan wordt het verrekte hard werken om dat weer te herstellen. 
Vergeten en vergeven; daar zijn Stiertjes niet zo makkelijk in. Houdt je kind (meer nog dan gewoon) van zoetigheid en snoep? Zet die stroopwafels en dropjes maar op een kids proof hoge kast. Onverbeterlijke lekkerbekken zijn het. Doe daar je voordeel mee: zet ze een koksmuts op en geef ze een schort. Ze zijn namelijk de beste hulpjes in de keuken.


De zintuigen van de Stier draaien overuren. Ruiken, voelen, proeven en aanraken: alles gaat door de mond en de vingers. Je kunt ze niet blijer maken dan met een zandbak vol speelgoed. Lekker wroeten in de aarde en spelen met de tuinslang. De moestuintjes van de AH zijn ook een schot in de roos. 
Gewoontedieren als het zijn, zitten ze niet op grote veranderingen te wachten. Ga je dus verhuizen, pak het dan voorzichtig aan met je Stierenkind. Fiets alvast samen langs jullie nieuwe huis en betrek je kind bij het inpakken van de dozen. 
Rituelen vinden ze prachtig en ze houden van traditie: elke vrijdag een tompouce eten, betekent écht elke vrijdag een tompouce eten. Als iets hen niet bevalt, reageren ze bokkig en kunnen ze ook heel koppig zijn. 


Geef ze een eigen knuffel, want dan kunnen ze daar al hun verhalen tegen aan vertellen

Met mooie stenen uit de natuur zijn ze erg blij en die bewaren ze als ware schatten.
 De rozenkwarts past wat dat betreft goed bij de Stier. Als ze verdrietig zijn worden ze door deze steen vanzelf weer vrolijk en ze vinden het helemaal geweldig om zo’n steen de hele dag in hun zak bij zich te dragen zodat ze hem de hele dag kunnen voelen. Beetje als een soort talisman. 
Met alleen thuis zijn doe je ze geen plezier. Geef ze een eigen knuffel, want dan kunnen ze daar al hun verhalen aan vertellen.
 Je kunt Stierenkinderen het beste vergelijken met een schildpad: ze komen langzaam op gang, lijken een tikkie sloom en onhandig. Maar pas op: dat is uiterlijke schijn. Net als de schildpad zijn ze intelligent en listig.

Aanstaande zaterdag lees je op Famme hoe een Stier-kind matcht met een Ram-, Tweeling– of Kreeft-moeder. De andere moeder-sterrenbeelden komen later aan de beurt, dus houd de website in de gaten!

Reageer op artikel:
Horoscoop Stier: Zo zitten jij en je kind in elkaar
Sluiten