Eva Dusch
Eva Dusch Horoscoop 22 mei 2016

Horoscoop Tweeling: Zo zitten jij en je kind in elkaar

De Tweeling wordt geboren tussen 21 mei en 20 juni

Wat typeert een Tweeling?

Tweelingen zijn de babbelkousen van de dierenriem. Het element lucht hoort bij dit sterrenbeeld. Ze kletsen en lachen wat af en er is altijd reuring en opwinding in hun omgeving. Vooral wanneer ze in de buurt zijn van de Weegschaal en Waterman, andere luchttekens waarmee ze heel goed kunnen opschieten. En er heerst veel wederzijds begrip. Het is ook nooit saai, want er is altijd wel iets waar je over kunt kletsen. En een pret en plezier dat jullie met elkaar beleven! Maar met de Kreeft, Schorpioen en Vissen ligt het iets ‘gevoeliger’. Dit zijn watertekens die over gevoelens gaan, en daar is de Tweeling niet altijd mee bezig en vinden ze soms lastig. De vuurtekens Ram, Leeuw en Boogschutter zijn een prima aanvullende combinatie. De Tweeling wakkert het vuurtje van deze sterrenbeelden maar al te graag aan. Ze beleven altijd wel iets spannends als ze samen zijn, dus moeders, het is opletten geblazen met deze combinatie. Dat hoef je niet te doen bij de aardetekens Stier, Maagd en Steenbok, want deze tekens zijn voor de levendige Tweeling soms wat te traag en te saai. Maar tegelijkertijd brengt dit ook stabiliteit en rust mee en dat kan de avontuurlijke Tweeling soms best gebruiken.

Wat als je kind een Tweeling is?

Het is gezelligheid ten top met een Tweeling-kind in huis. Het zijn van nature vrolijke kinderen en je hoort ze veel lachen, gieren en brullen. Is er een feestje, dan zijn ze maar wat graag van de partij! Een setje oordopjes kan af en toe wel van pas komen, want ze zijn ook erg nieuwsgierig en overal in geïnteresseerd. Zoveel mogelijk info vergaren en weer doorgeven aan anderen, je doet ze geen groter plezier. Het zijn ook echte ‘klessebessen’ (daar komen die oordopjes trouwens ook goed van pas, moeders). Maar geef ze een vel papier en kleurtjes en ze zijn ook uren zoet.

Tweelingen zijn echte familiemensen. Zeg je gezelligheid, dan ben je bij hen aan het goede adres en ze hebben andere mensen nodig om zich lekker te voelen. Als er familie, vriendjes of vriendinnetjes op bezoek komen hoor je ze helemaal niet meer. Maar hoe sociaal ze ook zijn, toch hechten ze zich niet snel aan iets of iemand. Ze hebben veel ruimte nodig en willen hun eigen gang gaan.

Je hoeft met een Tweeling-kind in ieder geval niet bang te zijn dat ze zich vervelen

Concentratie is niet hun sterkste punt. Ze zijn van nature al rusteloos en door hun grote interesse in veel dingen is het soms lastig focussen. Maar dat maakt ook dat je een Tweeling-kind overal mee naartoe kunt nemen. Ze staan nooit met hun mond vol tanden, weten altijd overal wel iets van af en kunnen dus overal over meepraten. Het zijn eigenlijk hele opgewekte, vrolijke kinderen. Maar ook erg beweeglijk (daar is de onrust weer) en het is soms lastig voor ze om stil te zitten. Ga daarom lekker met ze naar de speeltuin en je hoort ze niet meer. Of lees ze een boek voor wanneer je thuis bent, want luisteren is ook een eigenschap die bij de Tweelingen hoort maar wat ze af en toe een beetje vergeten. Je hoeft met een Tweeling-kind in ieder geval niet bang te zijn dat ze zich vervelen, want ze hebben wel duizend hobby’s en interesses waarmee ze zich aardig bezig kunnen houden.

Het totemdier van de Tweeling is het Hert; zij zijn net als de Tweelingen gevoelig, gracieus en alert. Hun lievelingskleuren zijn geel en blauw, en de edelstenen agaat en aquamarijn zijn echt stenen die bij de Tweeling horen.

Aanstaande zaterdag lees je op Famme hoe een Tweeling-kind matcht met een Ram-, Stier- of Kreeft-moeder. De andere moeder-sterrenbeelden komen later aan de beurt, dus houd de website in de gaten!

Reageer op artikel:
Horoscoop Tweeling: Zo zitten jij en je kind in elkaar
Sluiten