Eva Dusch
Eva Dusch Horoscoop 23 sep 2016
Leestijd: 3 minuten

Horoscoop Weegschaal: zo zitten jij en je kind in elkaar

Weegschaal-kinderen worden geboren tussen 23 september en 22 oktober.

Wat typeert een Weegschaal?

Warme zonnestralen, dwarrelende blaadjes, warme herfstgeuren en lachende mensen op straat. Weegschaal-kinderen zijn de kleine dromertjes van de dierenriem, die heerlijk liggend in het gras de mooiste verhalen kunnen fantaseren. Ze kunnen zich zo helemaal terugtrekken in hun eigen wereld. Ze zijn gezelligheidsmensen, houden van de mooie dingen des levens en hebben een grote hekel aan ruzie. Ze vinden het maar niets om dingen alleen te doen en zoeken altijd vriendjes of vriendinnetjes op om samen iets te ondernemen. Niet alleen voor de fun, maar ook omdat ze daardoor meer in balans komen.

De Weegschaal is een Luchtteken dat contact en verbinding belangrijk vindt. Gezellig praten met anderen staat voorop. Daarom kunnen ze goed opschieten met de andere Luchttekens. Met Tweelingen en Waterman kunnen ze hun sociale vaardigheden delen en veel plezier maken. Met de Watertekens Kreeft, Schorpioen en Vissen ligt het soms wat lastiger. Bij deze tekens staat de gevoelswereld namelijk voorop waardoor er makkelijker onenigheid kan ontstaan en daar kan de Weegschaal niet zo goed mee overweg.

Met de Vuurtekens Ram, Leeuw en Boogschutter gaat het een stuk beter; de initiatieven van deze tekens kan de Weegschaal juist helpen om keuzes te maken. De Aardetekens Stier, Maagd en Steenbok bieden de Weegschaal meer vastigheid en stevigheid, en ze bevorderen elkaars creativiteit.

Wat als je kind een Weegschaal is?

Weegschaal-kinderen zullen zich snel aanpassen om de harmonie te bewaren en houden al helemaal niet van een gespannen sfeer. Ze sluiten liever compromissen en willen dat alles vredig en lief is. Het zijn de kleine bemiddelaars en vredestichters, en die kunnen we hard gebruiken op deze wereld. Weegschalen kijken vanaf twee verschillende kanten naar iets, daarom kunnen ze vanaf meerdere standpunten hun advies geven. Ze hebben een groot rechtvaardigheidsgevoel.

Zo braaf als dat klinkt, toch zijn ze soms ook heel eigenzinnig, vooral in hun kleding. Alles moet mooi bij elkaar passen en ze kunnen de hele dag voor de spiegel door brengen. Ook zijn ze erg creatief, houden van verkleedpartijtjes en het liefst lopen ze rond in de trouwkleding van hun vader en moeder of spelen ze voor ballerina. Ze houden van lichte kleuren en van muziek.

Keuzes maken is erg moeilijk voor dit sterrenbeeld. De eeuwige twijfelaars, erg besluiteloos, ze kunnen slecht kiezen omdat ze niet zo goed weten wat ze nu eigenlijk willen. Belangrijk om je kind te stimuleren omdat ze anders beneden hun niveau kunnen blijven hangen, uit angst om uit evenwicht te raken.

Op school zijn ze vaak het lievelingetje van de juf of meester. Eigenlijk zijn het gewoon heel aangename mensjes die met iedereen bevriend willen zijn, er alles aan doen om geen ruzie te maken en het liefst veel vriendjes en vriendinnetjes om zich heen hebben. Socialer vind je ze bijna niet. Schoonheid is de essentie waar het bij de Weegschaal om draait. Ze kunnen zich het leven niet voorstellen zonder kunst en mooie dingen. Ook zie je zelden een Weegschaal lang alleen, ze zoeken altijd de verbinding met anderen. De stenen die bij de weegschaal passen zijn rozenkwarts, de steen van het hart, of de roze-rode koraal steen.

Morgen lees je op Famme hoe een Weegschaal-kind matcht met de andere moeder-sterrenbeelden.

Jouw sterrenbeeld gemist? Bekijk hier alle andere sterrenbeelden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Greet Dol

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Horoscoop Weegschaal: zo zitten jij en je kind in elkaar
Sluiten