Griezel jezelf dun: van horrorfilms val je af, wijst onderzoek uit

Vergeet het onpasselijke gevoel, de misselijkheid in je buik, de hogere hartslag en de slapeloze nachten. Van het kijken naar horrorfilms val je af, zegt onderzoek. En dat is het dan wel weer waard…

De engste horrorfilms

Vroeger wilde ik mezelf nog wel eens kwellen met het kijken naar een enge horrorfilm. Van de spanning had ik steevast een kussen in mijn armen om voor mijn gezicht te houden voor als het te eng werd. Nightmare on Elmstreet, The Shining, Poltergeist en The Exorcist. Ik heb ze allemaal grotendeels uitgekeken. Totdat ik dacht: wat doe ik mezelf aan en ermee stopte. Nonsens, ik ga liever een goeie thriller kijken of een romcom.

LEES OOK: Haha, waarom het ouderschap net een horrorfilm is 😉

Tot vandaag! Want nu blijkt dat je kunt afvallen met het kijken naar horrorfilms, en dat doet mij twijfelen om de hartslag en onpasselijkheid op de koop te nemen.

Here’s Johnny – The Shining

Onderzoekers aan de Universiteit van Westminster ontdekten dat je wel 113 calorieën kunt verbranden met het kijken naar een horrorfilm van anderhalf uur. Wat gelijk staat aan een wandeling van 30 minuten. Elke film die gekeken werd in het onderzoek zorgde voor een verhoogde pols en hartslag. Als je pols sneller gaat en het bloed harder door je lichaam gepompt wordt, denkt het lichaam dat er een adrenaline toename is. Dit shot in adrenaline (gerelateerd aan stress) door de angst, zorgt voor een verminderde eetlust, toename in metabolisme en daardoor een hogere verbranding van calorieën dan wanneer je in rust bent, leggen de onderzoekers uit.

Choco bij je horrorfilms

Als je denkt dat je nu gerust een reep chocolade, of bak popcorn bij je ‘scary movie’ kunt nemen, dan heb je het mis. Wil je dus het onderzoek goed nabootsen thuis, dan breng je jezelf liever niet in de verleiding om te gaan snacken.

De beste horrorfilm om te kijken is volgens de onderzoekers het beroemde ‘The Shining’ van Stephen King, wat mij betreft ook echt de ultieme horror klassieker. Hierna volgen Jaws (kunnen we aan), The Exorcist (bbbrrrr…) en ook Alien, Saw, A Nightmare on Elm Street en The Blair Witch Project.

Mocht je dus nog een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken op het gebied van wat gewichtsverlies, weet dan dat ik achter je sta (nee, niet met een ffing mes natuurlijk) en er zelfs over twijfel om een horrorfilm marathon te organiseren met wat medemoeders…

The Guardian

Reageer op artikel:
Griezel jezelf dun: van horrorfilms val je af, wijst onderzoek uit
Sluiten