Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Lifestyle 29 aug 2018
Leestijd: 3 minuten

Lichtelijk chaotisch, maar wel een super moeder? Dan herken je je in deze tekenen

Ken je de term hot-mess? Een hot-mess is een persoon wat lichtelijk chaotisch en messy is. Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar dat vat toch redelijk ons bestaan als moeder samen.

Je hebt moeders die hun kinderen afzetten bij school en er helemaal perfect uit ziet: haar in de krullen, bijpassende outfit en een uitgerust gezicht. Het eerste wat je je dan afvraagt is wat voor tovenarij zij heeft uitgevoerd om dat te bereiken. Tot we dit geheim ontdekken, blijven we team hot-mess!

1. Je maaltijden komen (vaak) uit de vriezer

Chicken à la nugets, pizza of kant-en-klare macaroni. In plaats van maaltijden voor te bereiden die biologisch en vrij van alle gluten zijn, kies jij voor glutengevuld voedsel dat je makkelijk in de magnetron of oven kunt doen en geen commentaar van je kinderen krijgt.

2. Je kleren van de vloer

Je draagt kleren die je van de grond hebt geplukt in de slaapkamer. Wie heeft er überhaupt tijd om de was te doen voor zichzelf, wanneer je was moet doen voor het hele huishouden? Waarbij het hele huishouden overigens sneller kleding vies maakt, dan dat je kunt zeggen dat je niet van wassen houdt. De constante stroom van zweet-doordringende gymkleren van het ene kind en plas-doordringde kleding van je potje-trainende-peuter, zorgt ervoor dat je geen tijd (of energie) hebt om je druk te maken om je eigen kleren.

3. Fashionably late is je tweede naam

Iedereen die je kent weet dat ‘ik ben weg’ eerder betekent dat je nog niet eens kleren aan hebt. Met kinderen is het ook moeilijk om op tijd te zijn voor iets. De minuut dat je aankondigt dat het tijd is om te gaan, moet iemand nét even plassen, of nog een Bressiaanse vissersknoop in zijn schoenveters leggen óf gewoon simpelweg weigeren om je ze in de auto te krijgen.

4. Je vergeet alles tot de laatste minuut

Je kinderen helpen je er ook niet echt bij, ze zullen je niet zeggen dat de contributie van de voetbal betaald moet worden tot de laatste dag of dat de schoolreis moet worden betaald tot het tijd is om in de bus te stappen. Belangrijke afspraken als een doktersbezoek, rekening die betaald moet worden of ouderavonden op school schieten er nog weleens bij in. Onderzoek wijst zelfs uit dat door moederschap veroorzaakt geheugenverlies een real thing is (dat excuus kun je dus zéker gebruiken).

5. Je draagt sportkleren, maar je redt de sportschool nooit

Die ene yoga broek die je elke dag aantrekt zonder dat je de intentie hebt om de zonnegroet te gaan doen. Je gelooft van harte dat de maker van de yogabroek de bedoeling had om het comfortabel te maken voor vrouwen terwijl ze hun kinderen achterna rennen in de supermarkt. Laten we eerlijk zijn, dat voelt drie keer erger als een cardio-training dan wanneer je een spinning les volgt.

6. Je hebt meerdere koppen koffie per dag nodig om te overleven

Je bent bijna verbaasd dat caffeine nog net niet je poriën uitstroomt. Of je nou een vaste barista heeft die je koffie bestelling exact weet of een koffiemachine die naast je bed staat: je bent verslaafd aan koffie. Je hebt het nodig om te functioneren. Zonder koffie zouden mensen zich misschien afvragen of je bij de cast hoort van The Walking Dead.

Herken je je in deze punten? Dan ben je een hot-mess! Misschien zouden we een clubje moeten starten. Al zouden we allemaal vergeten op te komen dagen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme