Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids 25 jan 2016

Hot or not: Lopen we binnenkort allemaal met deze slimme kinderwagen?

Wat is dat toch met bijzondere kinderwagens? Alles kan beter, slimmer en uitgebreider, moet de uitvinder van de Smartbe, een kinderwagen die met je mee rijdt zonder dat je hem hoeft aan te raken, gedacht hebben. Voortduwen is só last year…

De belangrijkste functie van de Smartbe kinderwagen, die we vonden bij broertje Want.nl, is dus dat je hem niet hoeft voort te duwen, maar dat hij vanzelf met je meerijdt. Dat kan doordat er een self-propelled modus op zit, waardoor de wagen in drie standen met je meerijdt. Als je stopt, stopt hij ook. Als je begint te rennen, gaat hij harder rijden en als jij terugloopt, je raadt het al, rijdt hij ook terug.

Gewoon duwen kan ook

En of dat nog niet handig genoeg is, zit er ook nog een assistent navigation in geprogrammeerd. Als je die aanzet, beweegt de wagen op eigen houtje. Wees gerust, alleen als jij het handvat vasthoudt. Ten slotte kun je ook ‘gewoon’ duwen in de manual modus.

Bron: want

Automatisch schommelsysteem

De Smartbe werkt op oplaadbare batterijen die ongeveer zes uur meegaan, afhankelijk van in welke modus je rijdt. Is de batterij van je smartphone leeg tijdens de wandeling? Geen nood, want de wagen kan ook je telefoon opladen. Verder heeft-ie een automatische luifel die je kind tegen zon en regen beschermt, zit er een flessenwarmer in, bevat hij een automatisch schommelsysteem, een webcam, een microfoon, opbergvak én een anti-diefstal alarm tegen hebberige handen. Dit alles kun je bedienen met, hoe kan het ook anders, een app op je smartphone. Wat je betaalt voor dit apparaat -want zo kun je het wel noemen? Bijna drie duizend euro voor de uitgebreide versie en 370 euro voor een simpele variant.

Benieuwd hoe hij werkt? Bekijk onderstaand filmpje dan even:

Zie jij heil in de wagen? Dan kun je je steentje bijdrage aan de startup, of wachten tot hij in productie is gegaan.

Zou jij ‘m willen hebben? Praat mee op Facebook!

Dit moet je weten over hardlopen met de kinderwagen >

Reageer op artikel:
Hot or not: Lopen we binnenkort allemaal met deze slimme kinderwagen?
Sluiten