Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Kinderen 9 sep 2019
Leestijd: 3 minuten

Houdt jouw kleintje van muziek? Dit zijn de 3 leukste en beste koptelefoons voor kids

Volwassenen zijn niet de enigen die houden van goede tunes en een lekker muziekje. Kinderen houden ook van muziek. Ook al is hun smaak misschien nèt wat anders dan de jouwe. Geen zin om de hele dag liedjes van games of andere kinderhits in de kamer te horen? Dan zijn een paar kinder-headphones de oplossing.

De trommelvliezen van kinderen zijn erg gevoelig dus het is belangrijk om een koptelefoon te kiezen die specifiek is ontworpen voor kinderen. Wij hebben de drie beste en leukste exemplaren voor je op een rijtje gezet.

Headphones voor kids: wat is daar anders aan?

Koptelefoons voor volwassenen kunnen maar liefst 115 decibel (dB) bereiken. Dit is vergelijkbaar met het volume dat je hoort tijdens een concert. Een kind kan al gehoorschade oplopen wanneer het 15 minuten per dag wordt blootgesteld aan dit volume. Op headphones die voor kinderen zijn ontwikkeld zit vaak een restrictie van 85dB. Dat is het maximale geluidsniveau dat wordt aangeraden door de World Health Organization. Dit is een belangrijk argument voor het kopen van een kidshoofdtelefoon. Een ander argument zijn natuurlijk de leuke kleurtjes en designs.

De drie onderstaande hoofdtelefoons hebben allemaal de restrictie tot 85dB, en zijn dus allemaal geschikt om gedragen te worden door kids. Zo kan je kind gerust al deze leuke liedjes op Spotify luisteren.

JBuddies Studio Bluetooth koptelefoon

De JBuddies Studio Bluetooth koptelefoon van JLAB is geschikt voor kinderen tot 16 jaar. Dit is een headphone die een hoge scores krijgt in veel tests op het internet. De JBuddies koptelefoon is voorzien van een zachte hoofdband waardoor hij erg comfortabel is. Daarna kun je hem inklappen, wat deze koptelefoon ideaal maakt om mee te nemen wanneer jullie op reis gaan. De prijs-kwaliteit verhouding is met een prijs van 27,15 Euro niet mis.

koptelefoon
JLAB JBuddies headphone

Snuggly Rascals over-ear kinder koptelefoon (eenhoorn)

Deze koptelefoon gaat er zeker vandoor met de schoonheidsprijs. Een super leuke headphone voor je jongere kind. De headphone is beschikbaar in verschillende designs zoals een penguin, kat, monster en deze leuke eenhoorn. De super platte speakers van de koptelefoon zijn in de hoofdband verwerkt en de hoofdband is gemakkelijk te wassen. Haal daarvoor wel eerst de speakers uit de band! Zoals je kunt verwachten zit de band lekker.

Nog een reden nodig om deze koptelefoon aan te schaffen? Snuggly Rascals (heerlijke naam trouwens) geeft tien procent van hun winst aan goede goede doelen weg die werk doen voor kinderen. Je koopt deze headphone voor 12,95 Euro.

Snuggly Rascals eenhoorn koptelefoon (Bron: Snuggly Rascals)

JBL JR300BT draadloze kids headphones

De JBL JR300BT headphone is vaak beoordeeld als de beste headphone voor kids. De koptelefoon is ontwikkeld voor kinderen van drie tot tien jaar oud. Hij is zowel comfortabel, heeft een batterijduur van maar liefst twaalf uur, is draadloos is flexibel waardoor hij op iedere oortjes past. De koptelefoon heeft al vrolijke kleuren, maar is ook nog op te leuken met de stickers die worden bijgeleverd. Voor 39,95 Euro is dit een koptelefoon waar je kids en jij veel plezier van kunnen hebben

hoofdtelefoon
JBL JR300BT kids hoofdtelefoon (Bron: JBL)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme