Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Persoonlijk 21 februari 2014

How To: tijd voor de perfecte selfie

Selfie, het woord van 2013. Ik weet nog goed dat ik ergens begin van dat jaar een voorstel deed aan de redactie van een glossy magazine om een geestig tongue-in-cheek stuk te schrijven over de selfie. Het had geen prioriteit en een paar maanden later verbeet ik me wel even toen ik de hilarische verhandeling van Pauline ‘Taal is zeg maar echt mijn ding’ Cornelisse hoorde bij DWDD. De boot gemist.

Tienduizend foto’s

Nu mis ik wel vaker de boot als het op trends en hypes aankomt, maar deze voelde ik mijlenver aankomen. Punt is dat ik nog nooit echt een goeie selfie van mezelf gemaakt heb. Geen tijd, drukkerdedruk, en eigenlijk de crux van dit verhaal: in huize van der Louw (zo heet ik in mijn privéleven, maar daarover een andere keer meer) gaan er voornamelijk kinderen op de foto. Onze kinderen, die bloedjes, schatjes, droppies. Niet één normaal exemplaar bestaat er van mezelf, me myself and I, en dat is eigenlijk een grove schande. Ja, die avatars van mij op social media en in colofon. Ik zal je verklappen: die zijn minimaal zeven jaar oud. Oeps.

Hoogste tijd dus voor een lesje Selfie maken en de modellen van Victoria’s Secret Angels doen het ons graag voor: zo maak je een supermodellen-selfie.

Tips&Tricks

De poederkwast
Geen glimalen fotos’ alsjeblieft, dus snel een poedertje over de neus voordat je klik zegt.

En profile
Kijk niet recht in de camera, maar draai liever het hoofd een klein stukje. Een camera maakt van een 3D-object een 2D-plaatje en dat vervormt. Vooral ook geen foto’s van onderen nemen of je hoofd te veel naar beneden houden. Denk grote neusgaten en dikke onderkin.

Into the light
Ga lekker buiten staan en, indien je in Nederland woont (haha, sorry), kies goede belichting. Liever te fel dan te donker.

Wees Frans
Gedraag je zoals de Franse dames (lees vooral het Famme artikel hier) en straal zekerheid uit. Je mag er zijn, kom maar op en strike a pose.

Smart thinking
Als alle hierboven beschreven tips nog niet het gewenste effect hebben, wissel van smartphone en kies de juiste app. Met de beste camera en een mooi filter poets je alle oneffenheden zo weg.

En zo ziet mijn selfie eruit, na deze tips opgevolgd te hebben:

Reageer op artikel:
How To: tijd voor de perfecte selfie
Sluiten