Thea Tijssen
Thea Tijssen Kids 9 feb 2017

Dat het er nog niet eerder was: de luier voor premature baby’s

De meeste ouders vinden het kopen van luiers niet zo moeilijk. Maar ouders met erg kleine baby’s die te vroeg geboren zijn, hebben behoorlijk wat moeite om een luier te vinden die én past en dat tere babyhuidje niet aantast. Maar dat is nu verleden tijd.

Een bekende luierproducent (Huggies) brengt namelijk de kleinste luier ever op de markt. Speciaal voor de kleinste en meest kwetsbare baby’s met een gewicht van minder dan 900 gram zijn deze mini-luiers ontwikkeld.

LEES OOK: 6 dingen die je nóóit moet zeggen tegen de ouders van een prematuur

Geen kleertjes

Als je zelf ooit een kleintje op de afdeling neonatologie hebt gehad, dan weet je hoe heftig dat kan zijn. Je kunt bijna niets vergelijken met hoe dingen ‘normaal’ gaan na een bevalling. Prematuurtjes mogen soms zelfs niet eens kleertjes aan omdat ze moeten leren hun eigen lichaamstemperatuur te regelen. Of omdat het medisch personeel makkelijk bij het lijfje van de baby moet kunnen komen met alle draadjes en andere medische apparatuur.

‘Gewone taak’

Soms is een luier omdoen de enige ‘gewone’ taak die ouders kunnen doen, en het is natuurlijk hartverscheurend als zelfs de kleinste luiers voor premature baby’s te groot zijn om goed te passen. Want als je zelfs de kleinst beschikbare luier moet omvouwen om ‘m passend te kunnen maken voor je kleine baby, dan kan dat je als ouder een wanhopig gevoel geven. Gelukkig is dat nu niet meer aan de orde. Deze luiers zijn dan hartstikke klein, ze kunnen een groot verschil maken in het leven van prematuurtjes en hun ouders.

Neonatologie

Het bedrijf werkte voor de ontwikkeling van de luier nauw samen met verpleegkundigen op de Neonatale Intensive Care Unit en neonatologie specialisten. Dat ging zo snel, dat het product binnen zes maanden nadat het daadwerkelijk was bedacht, al het levenslicht zag.

Heb jij een premature baby? Lees dan hier de briljante oplossing die deze moeder bedacht om haar baby het gevoel te geven dat zij altijd bij hem was.

Reageer op artikel:
Dat het er nog niet eerder was: de luier voor premature baby’s
Sluiten