Anne Broekman
Anne Broekman Body 29 sep 2016

Huh, echt? Dit is wanneer je op je slankst bent

Het is hopen op nog een paar bizar warme Indian Summer dagen, zodat je alsnog die bikini of dat sexy zomerjurkje aan kunt. Volgens nieuw onderzoek ben je namelijk eind september en in oktober op je slankst.

Goed nieuws dus: as we speak, ben je in je allerbeste shape. Dus draag die skinny jeans of leren kokerrok met trots. Want hier komt het slechte nieuws: je zult ook weer aankomen. Researchers van de Amerikaanse Cornell University onderzochten samen met de Finse Tampere University de cyclus van aankomen en afvallen. En wat blijkt? Het is elk jaar hetzelfde liedje.

[source id=”attachment_119065″ align=”none”][/source]

LEES OOK: 10 gedachtes van volslanke vrouwen in de sportschool

Voor het onderzoek werd het gewicht van 3.000 mensen in drie verschillende landen gemonitord. Er werd vooral gelet op de omvang van de taille. In november begint deze uit te zetten, en de piek ligt – weinig verrassend – rond Kerst en de jaarwisseling. Het nieuwe jaar wordt begonnen met goede voornemens vol sportschoolbezoekjes en diëten. Rond april beginnen deze inspanningen hun vruchten af te werpen, en daarna jojoën we de zomer door (bbq’tje hier, cocktailtje daar). Rond oktober zijn we dan eindelijk stabiel. Onze taille is het smalst en ons gewicht het laagst. Daarna liggen de pepernoten en chocoladeletters weer in de winkel en begint het gedonder weer van voor af aan. Gelukkig is het voor je het weet weer september.

LEES OOK: Vrouwen met een grotere achterkant (lees: dikkere kont) zijn intelligenter en gezonder

Amazing Outfits

Reageer op artikel:
Huh, echt? Dit is wanneer je op je slankst bent
Sluiten