Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Kids 31 aug 2016

Huh?! Homostel wordt vader van een drieling met het DNA van beide

Theo en Christo Menelaou zijn het eerste homostel dat beide de biologische vaders zijn van een drieling, waarvan een identieke tweeling. De Zuid Afrikanen bewandelden een lange weg om ouders te worden en schrijven nu geschiedenis met hun bijzondere verhaal.

De kans dat zij vaders zouden worden van een tweeling meisjes en jongetje (wat een drieling) maakt, is bijna nihil. Een korte versie van de lange weg die deze dappere heren ondernamen.

Nadat zij eerst probeerden via adoptie ouders te worden werd duidelijk dat hetero stellen altijd voorkeur zouden krijgen boven het gay koppel. Na een lange zoektocht vonden ze een surrogaat moeder die hun baby(‘s) wilde dragen voor hen. Het sperma van beide vaders werd vervolgens gebruikt om twee eitjes van de vrouw te bevruchten. Een van die eitjes splitste, wat inhoudt dat één baby het dna van de ene vader heeft en de identieke tweeling het dna van de andere vader.

Vechten voor hun leven

De artsen zagen het overigens niet zitten om door te gaan met de zwangerschap op deze manier, nadat een eitje gesplitst was. Volgens The Telegraph werd er door de artsen geadviseerd om twee baby’s weg te laten halen om de ander meer kans te geven. De mannen wilden er niets van weten en legden het advies naast zich neer. De surrogaat moeder beviel te vroeg van de kindjes in juli van dit jaar. Ze wogen niet meer dan 1.000 gram en hebben gevochten voor hun leven.

Inmiddels zijn de gelukkige ouders en hun drieling thuis. Ze worden nog wel streng gemonitored en eentje ondergaat nog een hartoperatie, maar het geluk overheerst. Theo en Christo zijn intens gelukkig. In de onderstaande video vertelt papa Theo dat hij gezegend is en dat het dé ervaring zijn leven is. Nu hij vader is weet hij pas hoe het voelt om een ouder te zijn en het is onbeschrijflijk mooi.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Huh?! Homostel wordt vader van een drieling met het DNA van beide
Sluiten