Huh?! Is het nu opeens weer oké om niet te ontbijten?

Net als we denken goed bezig te zijn met ons uitgebreide ontbijt in de ochtend (uiteraard geen brood, maar smoothies of granola. Duh!), lezen we dat niet ontbijten helemaal niet zo slecht is als lang werd beweerd. The good news: ‘s morgens meer tijd!

In het boek ‘Als een expert‘ proberen vier voedingsdeskundigen dé hamvraag te beantwoorden: wat is gezond? Want met de ene trend die de andere trend opvolgt, zien zelfs zij af en toe door de bomen ook het (voedings)bos niet meer.

Een eitje als ontbijt

Hardnekkige volkswijsheid

‘Onder wetenschappers bestaat nog steeds de indruk dat ontbijten gezond is, terwijl dat niet bewezen is,’ vertelt één van de schrijvers. ‘Eigenlijk is het niet meer dan een hardnekkige volkswijsheid.’ Wie het ontbijt wel eens overslaat, is daarom niet per se ongezond bezig.

LEES OOK: Boost je kind z’n brain met deze gezonde ontbijtjes

‘Hoewel uit onderzoek blijkt dat mensen die trouw ontbijten gezonder zijn en een lager BMI hebben, wil dit niet zeggen dat dit komt doordat ze elke dag ontbijten. Over hun andere gewoontes wordt namelijk niet geschreven. Voor hetzelfde geld staan zo óók elke dag een uur in de sportschool en zijn ze daarom slanker.’

Conclusie

Geen tijd voor een uitgebreid ontbijtje? Vanaf nu hoef je je daar niet meer schuldig over te voelen, en dat is eigenlijk wel zo fijn.

Ontbijten met chocoladetaart daarentegen? Kom maar door!

Reageer op artikel:
Huh?! Is het nu opeens weer oké om niet te ontbijten?
Sluiten