Redactie
Redactie Body 10 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Is je huid verbrand door de zon? Met deze tips herstelt je huid zich snel!

Je lag heerlijk in het zonnetje in de tuin. Maar wanneer je ‘s avonds onder de douche stapt merk je pas op dat je huid zo rood is als een kreeft. Om nog maar te zwijgen over de branderige pijn! Dit is wat je moet doen als je huid is verbrand door de zon:

Uit de zon

Als je merkt dat je aan het verbranden bent moet je natuurlijk DIRECT uit de zon.

Koelen

Een verbrande huid voelt pijnlijk aan. Je kunt je huid koelen met een lauwe douche, een lauw bad of natte doeken.

Huismiddeltjes

Er zijn geen studies die aantonen dat huismiddeltjes zoals yoghurt, komkommer en rauwe aardappelschijfjes je klachten verminderen. Maar zijn wel perfecte manieren om je huid eventjes af te koelen!

Smeren

Om je huid goed te hydrateren is aftersun – het liefst met aloë vera – onmisbaar. Voorzie je huid minimaal drie keer per dag van een dikke laag aftersun.

Cosmetica

Producten waar veel parfum inzit kun je beter vermijden. Deze kunnen je huid namelijk nog meer irriteren. Ga voor verzachtende, hydraterende producten. En laat scrubgel in het badkamerkastje staan tot je huid volledig is genezen!

Pilletje

Verbrand zijn kan gepaard gaan met hoofdpijn en misselijkheid. Zorg er daarom voor een koele ruimte en neem iets in tegen deze vervelende klachten.

Water

Door liters water te drinken wordt je lichaam – en dus ook je huid – van binnenuit gehydrateerd.

Blaren?

Is je huid zodanig verbrand dat je last hebt van blaren? Laat deze dan met rust! Zodra ze opengaan kunnen er fikse infecties ontstaan. In de meeste gevallen helen brandblaren vanzelf. Je kunt eventueel pijnstillers innemen. En blijf minimaal een week uit de zon!!! Alleen dan kan je huid zich goed herstellen.

Huisarts

Heb je niet alleen last van blaren, maar ook van zwellingen, koorts, rillingen, hoofdpijn, misselijkheid, braken en zelfs hartkloppingen? Breng dan meteen een bezoekje aan je huisarts!

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Is je huid verbrand door de zon? Met deze tips herstelt je huid zich snel!
Sluiten