Maaike van de Graaf
Maaike van de Graaf Algemeen 15 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Hallo zon, hallo hydratatie! 3 x zo verzorg je je huid tijdens deze warmte

Die zomerse dagen hadden we haast niet zien aankomen en dus is het voor je huid ook behoorlijk schakelen. De verandering van kou naar warmte kan ervoor zorgen dat je huid even in de war is. Het is dan ook belangrijk om je skin goed te blijven verzorgen.

Hoe je dat doet? Wij vertellen het!

Zo verzorg je je huid tijdens deze warme dagen

Hydrateren

De allereerste stap is hydrateren. De zon heeft je huid een flinke opdonder gegeven, maar je huid moet daarbij ook nog eens omschakelen naar een lagere luchtvochtigheid (de verwarming gaat immers weer aan). Zonder voldoende water ziet je huid er doffer uit en zijn je rimpels en poriën veel meer aanwezig. Het gevolg is een droge, soms wat schilferige en zelfs onrustige huid. Gelukkig is dit over het algemeen goed op te lossen door meer water te drinken. Denk je dat dat niet genoeg is? Drink dan zoutarm mineraalwater van ACQ&A, dat éxtra hydraterend is.

Egaliseren en opfrissen

Door de warmte kunnen je poriën wijder geworden zijn. Grote poriën ontstaan namelijk door verstopping van de huid. Daarnaast zorgt de zon voor vlekjes in het gezicht en door het gebruik van een exfoliant worden de dode huidcellen verwijdert. Hierdoor krijgt de huid een gladder huidoppervlak en dus weer een fris, egaal en stralend aanzien. Een exfoliant doet nog meer; dit product kan namelijk pigmentvlekken verminderen, collageen opbouwen, puistjes voorkomen en vocht vasthouden. Perfect voor het herstel dus!

Herstellen & beschermen

Ondanks alle flesjes zonnebrand, zal je huid toch enige beschadiging oplopen. Het is dan ook niet gek dat huidaandoeningen vaker in het najaar en de winter voorkomen. Dit is dus hét moment om je huid een flinke boost te geven. Stoffen als vitamine C en vitamine A zuur werken goed tegen bestaande zonschade.

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Hallo zon, hallo hydratatie! 3 x zo verzorg je je huid tijdens deze warmte
Sluiten