Gina Koninkx
Gina Koninkx Beauty 27 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

Je huid goed verzorgen in de herfst is essentieel om de schade van de zomer te herstellen

Heel wat dagen zat je in de brandende zon (en foei je bent heus af en toe vergeten je in te smeren met SPF), je zwom in de zee of chloorwater en je huid voelde regelmatig droog aan. Helemaal niet gek, dat gebeurt bij velen in de zomer. Je huid kan er zelfs aanzienlijk door beschadigen. Goede skincare is daarom het halve werk en huidverzorging is in de herfst essentieel om deze schade te herstellen.

Huidverzorging in de herfst

Zo goed als je kan zorg je het hele jaar door voor je huid. Toch kunnen verschillende seizoenen je huid beschadigen. Je kunt dit met goede huidverzorging voorkomen of enigszins herstellen. Dat is precies wat je in de herfst zou moeten doen, want na drie maanden zon, zee en droogte kan jouw huid wel een optater gebruiken.

1. SPF

Het smeren van SPF op je gezicht (minimaal factor 30 maar liever factor 50) is essentieel. Dit doe je niet alleen op de dagen dat de zon schijnt maar het hele jaar door. Ook al schijnt de zon niet, uv-straling is er wel. Het gaat om uv-A-straling die zelfs in de winter jouw mooie huidje bereiken.

Naast dat er veel dagcrèmes zijn die SPF bevatten, zijn er tegenwoordig ook veel foundations met SPF. Handig! Het smeren van SPF doe je dus elke dag van het jaar. Je went er vanzelf aan.

2. Hydratatie

Na een periode die vaak wordt gekenmerkt door een droge huid, is het belangrijk om goed te hydrateren. Ook zit je in de herfst veel vaker binnen in de droge lucht van bijvoorbeeld de verwarming waardoor je huid ook droger aan kan voelen of zelfs kan schilferen. Smeer daarom zeker in de herfst goed hydraterende crèmes op je huid zodat deze weer elastisch en gevoed wordt.

LEES OOK: Heb jij last van een droge huid? Hier vind je 5 manieren om er weer vanaf te komen

3. Vitamine C

Niet iedereen weet dat er ook huidproducten bestaan die vitaminen bevatten. Speciaal gemaakt om de door zon beschadigde huid te beschermen na de zomer zijn producten met vitamine C. Deze huidverzorging werkt kalmerend waardoor je huid er veel minder dof uit gaat zien. Perfect, zo straalt niet alleen de zon in de zomer maar ook jouw huid het hele jaar door.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Je huid goed verzorgen in de herfst is essentieel om de schade van de zomer te herstellen
Sluiten