Gina Koninkx
Gina Koninkx Beauty 9 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

4 huidverzorgingsrituelen waar je vandaag nog mee moet stoppen

We hebben allemaal zo onze eigen rituelen voor het slapen gaan en als we opstaan als het op skincare aankomt. Toch zijn er een aantal dingen die je beter niet kunt doen. Deze vier huidverzorgingsrituelen moet je vandaag nog de deur uit doen want het kan alleen maar kwaad.

Wie een gezonde, stralende en strakke huid wil behouden tot in de eeuwigheid kan maar beter op tijd beginnen met goed voor haar huid zorgen. Echter zijn er een aantal huidverzorgingsrituelen die je vandaag nog de deur uit moet doen want dat komt je huid echt niet ten goede.

1. Geen zonnebrand gebruiken

Als je nog steeds in de zon gaat zitten zonder jezelf te beschermen kun je daar beter direct mee stoppen want dat is echt een boosdoener voor je huid. Een bruin kleurtje is fijn maar niet ten koste van alles. Je krijgt last van rimpels en pigmentatie en daar sta je nou niet echt om te springen lijkt ons.

Smeer je altijd in met SPF als je in de zon gaat zitten, ook als het geen zomer is want de zon is in het voorjaar ook ontzettend fel en verbranding van de huid gaat snel. Er zijn zelfs veel make-up producten op de markt te vinden die SPF bevatten en dat zal je huid zeker weten goed doen.

2. Puisten uitknijpen

Dit heb je ongetwijfeld al vaak gehoord maar blijf ook echt van je puistjes af. Het maakt de ontsteking al helemaal erger, al helemaal omdat je handen onder de bacteriën zitten. Daarnaast kun je de ontsteking ook zodanig verergeren dat je er blijvende littekentjes aan over houdt.

7 tips om je huid lente-klaar te maken

3. Je gezicht te vaak wassen

Je denkt misschien dat je je gezicht vaak moet wassen om het goed schoon te houden maar té vaak wassen kan meer kwaad dan goed. Natuurlijk fris je je ‘s ochtends op en haal je ‘s avonds je make-up eraf maar als je vaker dan twee keer per dag je gezicht wast is de kans groot dat je huid onder andere droog wordt.

4. Producten gebruiken waar je een brandende huid van krijgt

Meteen mee stoppen want je huid reageert niet voor niks op een bepaald product. Als je overgevoelig bent voor bestanddelen van een een product geeft jouw huid daar een reactie op. Dat kan onder andere een prikkend of brandend gevoel uitlokken.

Kies voor producten die vrij zijn van agressieve bestanddelen en geef daar dan ook wat meer geld aan uit. Laat je ergens goed informeren of breng een bezoekje aan een huidspecialist. Die weet precies wat voor producten goed zijn voor jouw type huid.

Hoe moet het dan wel? Dit is de ultieme skincare routine voor een stralende, gezonde huid

14 alledaagse gewoontes die een mooie huid saboteren

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
4 huidverzorgingsrituelen waar je vandaag nog mee moet stoppen
Sluiten