Gina Koninkx
Gina Koninkx Opvoeden 3 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Op deze 6 momenten is het helemaal oké als je je huilende baby aan iemand anders geeft

Je kent ze wel, van die momenten dat je er volledig doorheen zit en dan begint je baby ook nog eens gigantisch hard te huilen. Je probeert alles om je huilende baby stil te krijgen maar hoe harder jij je best doet, hoe harder de baby lijkt te gaan huilen. Relax. Adem in, adem uit. Geef je baby maar even aan een ander.

Als moeder doe je je uiterste best om de baby stil te krijgen maar dat wil nou eenmaal niet altijd lukken. Maak je geen zorgen want op het is helemaal oké om je baby uit handen te geven op deze zes momenten.

1. Als je zelf ook aan het huilen bent

Als je baby begint te huilen als je zelf al helemaal aan de grond zit en de tranen over je wangen rollen kun je maar beter je baby even aan een ander geven. Natuurlijk niet zomaar een ander maar bel je ouders, buren of partner op zodat je zelf even helemaal tot rust kan komen. Tel tot tien en je kunt er weer vol tegenaan. Niks om je voor te schamen hoor.

2. Als iemand het aanbiedt

Be my guest. Als jouw zus zegt dat ze dolgraag de baby wil troosten ben jij er als de kippen bij om haar aan te geven. Heerlijk toch? Geniet maar van dit soort (zeldzame) momenten.

3. Als je echt doodmoe bent

Veel ouders kunnen beamen dat vooral het eerste jaar na de geboorte van jullie kindje het slaapgebrek een groot probleem is. Als je meerdere malen per nacht moet op staan en een huilende baby moet troosten is het logisch dat je overdag doodop bent. Een huilende baby kan dan net de druppel zijn die de emmer doet overlopen.

4. Als je zelf álles al hebt geprobeerd met je huilende baby

Je hebt letterlijk alles al geprobeerd: een schone luier, voeding geven, over haar buikje aaien en noem maar op. Niks helpt. Laat in dat geval iemand anders het maar even lekker proberen. Wie weet.

5. Als een ander kind je hulp of aandacht nodig heeft

Een baby heeft veel aandacht nodig maar als je ook nog een peuter in huis hebt lopen zul je die aandacht moeten verdelen, al helemaal als jouw andere kindje je hulp of aandacht óók nodig heeft. Geef in dat geval je baby even aan iemand anders zodat je je kan focussen op je andere kiddo.

6. Als het je partner is

Want HALLO?! Jij bent niet de enige die de baby hoeft te troosten als hij ontroostbaar is. Je partner mag sowieso ook in vijftig procent van de gevallen ingeschakeld worden om jullie huilende baby vast te houden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme