Anne Broekman
Anne Broekman Kids 1 sep 2016

Huilende moeder smeekt: oordeel niet zo hard

Iedere moeder kent momenten van wanhoop. Dat je het echt even he-le-maal niet meer ziet zitten. De Amerikaanse Aly Brothers had laatst zo’n break down in een winkel. Haar openhartige post hierover was een schot in de roos.

De 22-jarige Aly heeft twee zoontjes: Bentley (3) Levi (20 maanden). Op 21 augustus nam ze de jongens mee naar de supermarkt, maar die waren daar niet voor in de stemming. Levi wilde niet in het wagentje zitten en begon met spullen te gooien, Bentley rende ondertussen rond terwijl hij vriesvakken opende en producten eruit haalde. Juist, zo’n dag dus.

LEES OOK: 15x wat niemand je vertelt over het hebben van jongens

De zoontjes van Aly als ze wél een goed humeur hebben

Bron: BuzzFeed

Aly bleef rustig, tot ze bij de kassa kwamen waar de jongens ruzie begonnen te maken over een ballon. Andere klanten begonnen te staren, en Aly hoorde een oudere man fluisteren: ‘Zij is wel erg jong om twee kinderen te hebben.’ Op dat moment brak er iets in Aly. Bij haar auto aangekomen kon ze haar tranen niet bedwingen.

Het moment dat alles haar te veel werd

Bron: BuzzFeed

De jonge moeder nam een foto van dit dieptepunt en schreef er een openhartige Facebook-post over: ‘Dit is het moederschap. Geen fancy filters, geen mooie belichting, geen nieuwe lipstick. Het is warrig haar, nog nat van de regen. Make-up van gisteren, omdat ik te moe was om het eraf te halen, en tranen. Het moederschap is zwaar. Het single moederschap is zwaar.’

Vooral de veroordelende blikken van onbekenden doen haar pijn. Juist omdat Aly uit een slechte, geweldadige relatie komt en de kracht had om voor zichzelf en haar zoontjes te kiezen. Het alleenstaande moederschap was ook niet haar ideale droomplaatje: ‘Zij kennen mij niet. Zij kennen mij niet als moeder. Zij kennen mijn kinderen niet. Ze weten niet dat ik getrouwd was toen ik kinderen kreeg. Ze weten niet dat ik een einde maakte aan dat huwelijk vanwege geweld, wetende dat ik het als single moeder ook zwaar zou kijgen,’ schrijft ze.

LEES OOK: Emma heeft een boodschap: zo ziet huiselijk geweld eruit

Aly zegt verder dat ze haar kinderen soms onder controle heeft en soms niet. Dat ze het soms aankan en soms niet. Ze zegt: ‘Als je een ouder ziet worstelen, een kind een woede-aanval ziet hebben, een moeder die op het punt staat om in huilen uit te barsten: zeg alsjeblieft iets liefs. Staar niet met veroordelende blik. En aan alle moeders die net zo’n dag hebben als ik: ik zie jullie, ik ken jullie, ik hou van jullie. Jullie zijn sterk en jullie doen het goed.’

Heb jij weleens last van oordelen van anderen? Praat met ons mee!

Reageer op artikel:
Huilende moeder smeekt: oordeel niet zo hard
Sluiten