Susan Dalstra
Susan Dalstra Kids 10 feb 2018
Leestijd: 2 minuten

Moeder schrijft rake brief aan haar man waarom het huis nooit opgeruimd is

Iedereen met kinderen weet dat een huis dat rechtstreeks uit de vtwonen komt er gewoon even niet in zit. Snapt iedereen. Toch voelt schrijver Jordan Harrell de noodzaak zichzelf te verklaren tegenover haar echtgenoot en de vader van haar kinderen.

Nooit opgeruimd

Jordan deelt op Facebook een brief gericht aan haar man waarom ze uitlegt dat het huis eigenlijk nooit echt opgeruimd is. Je zou denken dat ze het ook gewoon aan hem had kunnen vertellen in plaats van er op Facebook over uit te weiden, maar aan de andere kant: haar herkenbare verhaal relativeert de boel wel voor andere moeders.

‘Ten eerste liep ik de keuken in met de intentie om het schoon te maken. Ik pakte een haarborstel en elastiekjes van het aanrecht en liep naar de badkamer om ze in de la te stoppen. In de badkamer ontdekte ik een berg handdoeken die daar al dagen lag te fermenteren. Ik pakte de handdoeken op en liep naar het washok. Eenmaal daar besloot ik maar meteen de was te doen. Toen liep ik terug naar de keuken om mijn eigenlijke taak te doen: de keuken.

Onderweg naar de keuken werd ik tegengehouden door kind B. Een hongerig kind B. Het kind en haar geklaagd achtervolgden me naar de keuken waar ik een kaasstengel in haar handen drukte en haar sommeerde het in de garage op te eten – omdat ik de keuken ging schoonmaken.’

Nooit schoon

Nou ja, je kunt wel raden hoe dit afloopt: Jordan rolde van het ene klusje in het andere zonder dat ze ooit toekwam aan die ontplofte keuken.

“Dus nee”, zegt ze tegen haar man. “Het is niet schoon. Niets is hier ooit schoon. Mijn leven verkeert in een constante staat van dingen doen en nooit iets afmaken. Ik wilde gewoon dat je de situatie weet, zodat je je niet afvraagt waarom de keuken niet schoon is. Niet dat je dat ooit zou doen. Hou van je voor altijd, je vrouw.”

Natuurlijk schrijft ze dit om andere moeders een hart onder de riem te steken en dat niemands huishouden perfect is, maar we vragen ons toch een beetje af… kan die liefhebbende man van haar misschien niet de keuken op zich nemen – mocht ‘ie zich er aan storen? Het is maar een ideetje.

Beeld: Instagram.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Babble

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Moeder schrijft rake brief aan haar man waarom het huis nooit opgeruimd is
Sluiten