8 x waarom onze huisdieren kerst de leukste tijd van het jaar vinden

Als je denkt dat kerst ongemerkt voorbij gaat aan jouw viervoetige vriend dan heb je het mis. Althans Muriel weet het zeker: haar hond geniet intens van de decembermaand en kerstperiode. Net als dat wij een warm gevoel krijgen van kersthits, echte kerstfilms vol liefde en moraal en kerstverlichting kan kerst niet lang genoeg duren voor je trouwe makker. Dit is waarom huisdieren kerst ‘da bom’ vinden. 

Als honden en katten zouden kunnen praten gaven ze deze 8 redenen waarom huisdieren kerst verreweg de leukste tijd van het jaar vinden:

1. De sneeuw

‘Mensen, mensen wat een pret. Gisteren nog vet lol getrapt met de jongens in de straat. We deden het spelletje ‘wie vangt de sneeuwbal’, leuk joh. Het gekke is, ik ben er echt onwijs goed in, maar op een of andere manier verdwijnt de bal in mijn bek en weg is ‘ie. En het mooie is dat ik ook geen dorst had na al die inspanning. Dat is in de zomer wel anders. En vet lachen… als ik een plasje doe in de sneeuw wordt het helemaal geel. Nooit geweten.’

LEES OOK: Huisdieren zijn goed voor je fysieke en mentale gezondheid.

2. Extra veel aandacht en knuffels

‘Ik kies zo mijn momenten uit, maar aan kroelen geen gebrek. Mijn spinmachine draait overuren. Het lekkerste vind ik het als je mijn buikje aait en ik dan met mijn nageltjes je trui langzamerhand tot lusjes loskrab. Oh, ja daar ja. Achter mijn oortjes en onder mijn kinnetje. Mag de temperatuur nog één graadje hoger?’

3. De warmte en knapperende haard

‘Niet dat ik het echt koud heb, maar leg mij maar dicht tegen de kachel of bij de open haard. Ik was ooit een woest dier in de natuur dus je begrijpt dat ik bij de geur van hout en dennennaalden aan vroeger moet denken. Nou ja, mijn instinct speelt op. Ik krijg er weldra zin in om een muis ofzo te vangen.’

4. Cadeautjes, liefst in eetbare vorm

‘Ahh, wat lief. Eerst kwam die oude man en vrienden die pieten heten langs. Met een prachtig pakpapiertje met daarop een stoomboot en een roodgeklede baardemans op een paar op een dak (gekke mensen heb je toch). Had deze heer toch heel lief een bot ingepakt. Ja, je houdt mij niet voor de gek hoor. Ik rook het op een kilometer afstand. En dat ik mezelf niet kon bedwingen en als een dolle aan pakjes ging snuffelen is me vergeven toch. Je hebt daarna geen kind meer aan me gehad. Het was mij en mijn bot en daarmee was de kous af. Nu liggen er WEER pakjes en ditmaal onder een boom met ronde tennisballen en lichtjes. Ik ruik nog niks, maar wie weet. Ik voel de spanning in huis. Er staat weer wat te gebeuren.’

5. Lange wandelingen met de familie

‘Je kunt de klok erop gelijk zetten of de dagen eigenlijk. Maar binnenkort gaan we weer lekker lang wandelen. Eerste en Tweede Kerstdag noemen de baasjes het. Soms denk ik dat ze het willen goedmaken met me, omdat ze de rest van het jaar weleens verzuimen. Maar het is ze vergeven, het is sowieso de tijd van vergeven. Iets met zonden. Nou, ik ben de lulligste niet. Dat bot maakte ook een hoop goed.’

LEES OOK: Kinderen vinden huisdieren leuker dan hun broertje of zusje.

6. Quality time met de familie

‘Sowieso is het zooo gezellig dat iedereen er lekker veel is. Dan maken ze de tafel vrij en komen er spelletjes op tafel. Soms hele grappige. En gaan ze iets uitbeelden (het heet iets met Pictjonerrie) en zijn het eigenlijk net dieren. De kinderen drinken chocolademelk met slagroom en die mag ik dan van hun vinger likken. En regelmatig valt er iets onder de tafel. Ik vind het een hele fijne plek om te liggen. Ik krijg de hele tijd aaien en wordt gekroeld. Man, man, man kon dit maar eeuwig duren.’

7. Verrassende en creatieve speeltjes

‘Proppen pakpapier, lege dozen, plastig bubbeltjedinges. Echt cool. Zo moeilijk ben ik namelijk niet. Je hoeft echt niet bij Amahond.com dure spullen voor mij te kopen. Of bij Catlando.com nepmuisjes die je voorttrekt. Doe mij een lege doos en je hebt geen kind aan me. Je had me wel even kunnen vertellen dat die ballen in de boom geen tennisballen zijn. Het ging net goed, maar stel dat ie niet op de grond was gevallen maar in mijn bek. Dan hadden we een ander gesprek gehad.’

8. Trainen van de waakzame skills

‘Dingdong, de pakjesbezorger staat voor de stoep. Zo, even die tanden laten shinen. Grrrrr, goed volk of slecht volk? Aahh, je komt dozen brengen. Prima zet ze hier maar neer. Snif snif, zeg ben jij net langsgeweest bij Fred de Labrador van de buren? Niet stiekem daar mijn bestelling van Zalando bezorgen hè… Ik zit al even te wachten op die nieuwe riem met nachtreflectoren. Ja van die rode lichtjes voor het donker. De baas denkt ook aan alles.’

Nu weet je waarom huisdieren kerst geweldig vinden, maar Famme’s Anne vindt kerst ook geweldig. Helemaal met kinderen.

Reageer op artikel:
8 x waarom onze huisdieren kerst de leukste tijd van het jaar vinden
Sluiten