Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Persoonlijk 16 mei 2018
Leestijd: 3 minuten

Dít is waarom je huisgenoot tijdens je studietijd de beste was

Tijd om je eerste huisgenoot te bedanken! En dan bedoelen we niet de creepy one, maar écht degene die geweldig was.

Denk eens terug aan je studietijd, misschien was je huisgenoot wel het enige consistente van die tijd. Dit zijn een paar van de vele redenen om je eerste huisgenoot te bedanken:

Samen met je huisgenoot heb je alle “eerste keren” van de studie overleeft

De eerste dag ter oriëntatie, ze wenste je succes op de eerste lesdag, de eerste dag uit, noem maar op. Het is iets wat je nooit meer kan overdoen. Als je ernaar terugkijkt zul je altijd denken “ik herinner me de eerste lesdag nog, samen met ….

Jullie waren elkaars eerste échte studievrienden

Maanden voordat jullie echt gingen verhuizen, waren jullie al plannen aan het maken wat het jaar zou brengen. Of je elkaar al kende, via via elkaar hebben ontmoet of afspraken in het echt voordat jullie keuzes gingen maken: je hebt je eerste studievriendin gemaakt tijdens dat proces.

De overgang van middelbare school naar hogeschool is niet makkelijk

Het is geen geheim dat de overgang van middelbare school naar hogeschool moeilijk is. Hoe blij je ook was om verder van huis te zijn, de realiteit kwam op een bepaald moment hard aan. Als je er even moeite mee had, was je huisgenoot er altijd om te luisteren. Jullie hielpen elkaar.

LEES OOK: 14 x waarom een kind hebben lijkt op wonen met een verschrikkelijke huisgenoot

Late night gesprekken waren zo oprecht

Herinner je de eerste week nog dat jullie opbleven tot ‘s nachts elke nacht? Deze gesprekken laat op de avond worden nooit meer zo oprecht als dat ze toen waren in je studietijd. Er was zoveel wat gepland en uitgezocht kon worden. Je huisgenoot praatte, luisterde, lachte en huilde samen met jou totdat één van de twee stopte met praten (want in slaap gevallen ;-))

Jullie zagen elkaar op de zwakste momenten

Het is moeilijk om ver van huis te zijn. Het doet zeer om relaties te zien eindigen en de band met je vriendinnen uit het dorp minder te zien worden. Ondanks alles was je huisgenoot er altijd om te zorgen dat je sterk bleef.

.. maar jullie zagen elkaar ook op de beste momenten

Na alle zwakke momenten, zagen jullie elkaar ook op de beste momenten. Nieuwe vrienden maken en goede cijfers halen zijn maar twee voorbeelden wat jullie deed groeien.

LEES OOK: In 20 ‘simpele’ stappen van puinhoop naar opgeruimde kinderkamer

Er was zoveel tijd om een band op te bouwen

Het was niet makkelijk, maar als we er op terugkijken, was het allemaal toch redelijk goed te managen. Eigenlijk werd de studietijd alleen maar drukker en drukken naarmate de jaren vorderden, wat automatisch minder vrije tijd betekende. Voor die drukte deden jullie alles samen, lunchen, dineren, sporten, colleges, feestjes en nog veel meer.

Jullie waren onafscheidelijk, no matter what

Het maakt niet uit als jullie dagenlang niet met elkaar spraken of elkaar niet konden zien door de drukte: jullie groeiden niet uit elkaar als vriendinnen. Jullie waren onafscheidelijk.

De “weet je nog, tijdens onze studie…” verhalen eindigen nooit

Terugkijkend op je studietijd was het misschien wel je favoriete tijd. Er zijn zoveel verhalen door jullie gecreëerd, de kleinste verhalen maakt jullie vreselijk aan het lachen. Die herinneringen en verhalen zullen jullie altijd delen.

De ongeschreven regel dat, ongeacht de afstand, jullie er altijd voor elkaar zullen zijn

Het is soms ook verdrietig om terug te kijken op hoeveel er eigenlijk veranderd is sinds de tijd dat jullie nog huisgenoten waren. Jullie startten blanco toen de studietijd begon en alles wat jullie hadden was elkaar. Ook al zijn jullie paden andere kanten op gegaan, er is een ongeschreven regel dat jullie er altijd voor elkaar zullen zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme