Huisje, boompje, beestje? Deze chaoot krijgt er vlekken van in haar nek

Die beestjes, mijn drie kinderen, zijn al een tijdje check, maar als het op het kopen van dat huisje aankomt gaat het licht al heel snel uit. Stress krijg ik ervan als chaoot die ook nog eens zero verstand heeft van cijfers en hypotheek geneuzel. Terwijl het uiteindelijk én heel belangrijk is en toch ook leuk om te snappen hoe je grootste aankoop in je leven werkt.

Verhuizen staat in de stress top vijf en dat kan ik beamen. De afgelopen vier jaar ben ik zes(!) keer verhuisd. Heb ons eerste huis verkocht, vijf huurwoningen betrokken en onlangs ons droomhuis gevonden, gekocht en verbouwd. Je zou denken dat ik er inmiddels in bedreven raak en dat is ook zo, maar het afgelopen jaar was pittig. Komt bij dat ik mijn geweldig slimme en cijfermatige partner toch niet alles wilde laten regelen als het op de financiën en hypotheek aankwam. Want je weet maar nooit. Bij mij moet je alles wat doet denken aan wiskunde en economie op de appels en peren manier uitleggen. Meneer Schram (de schat die mij naar een 6 op het VWO eindexamen loodste toen ik kansloos een 4 stond vlak daarvoor) snapte mij en maakte getallen vriendelijk en behapbaar.

Hypotheek stress

Waar ik ook echt heel slecht in ben is in filen, administreren en ordenen (‘ja collega’s lach maar om deze post, ik geef het toch toe?’). Daarom ben ik niet te beroerd om de voordelen toe te lichten van een nieuw product waar ik enorm baat bij gehad zou hebben. Een service die types zoals ik (maar ook de normalere mens) bij de hand neemt en het makkelijk maakt om te snappen waar je mee bezig bent als je je huis koopt en een hypotheek neemt. Met het idee dat je meer tijd hebt om je druk te maken om de verhuizing zelf. Je kinderen extra aandacht geven voor deze spannende nieuwe stap bijvoorbeeld.

Heel wat anders dan die grote klapper vol papieren chaos

Mijn hypotheekaanvraag van Nationale-Nederlanden helpt klanten in een persoonlijk en prettige online omgeving eenvoudig de stappen te doorlopen van het verkrijgen van je hypotheek. Overzichtelijk vind je zaken als de aanvraag, rentevoorstel, al je documenten en de offerte terug. Je ziet in één oogopslag welke stappen al genomen zijn en welke stappen er nog komen en dat is heel wat anders dan die grote klapper vol papieren chaos en kopieën en onoverzichtelijkheid die mij normaal gesproken kenmerken.

Ideaal dus, zodat je eenmaal in het kamertje bij de notaris weet wat je aan het doen bent. Meer overzicht (love it!) en minder stress. En dus kun je je richten op andere zaken. Je kinderen meenemen in deze spannende tijd en ze betrekken in de verbouwing of schilderklus die komen gaat. Net als Senna en zijn moeder in onderstaand filmpje is het bijvoorbeeld leuk om een tekening van de nieuwe kamer te maken of je maakt een Pinterest pagina aan voor de kamer van je kinderen en zoekt samen naar tof beeld hoe je een droomstulp maakt.

Senna tekent zijn droombed die compleet wordt nagemaakt:

Sta je op het punt om een huis te kopen of wil je misschien oversluiten? Neem dan eens een kijkje op Mijn Hypotheekaanvraag en kom erachter hoe je samen met de hypotheek adviseur tot jouw ideale hypotheek komt zonder stress. Je vindt er ook fijne tips voor verhuizen met kinderen.

In samenwerking met Nationale-Nederlanden

Reageer op artikel:
Huisje, boompje, beestje? Deze chaoot krijgt er vlekken van in haar nek
Sluiten