Hulde aan het online shoppen vlak voor en na de bevalling

(advertorial)

Elke hoogzwangere en moeder van een pasgeboren baby kent die tijd wel dat je liever niet de deur uit gaat om boodschappen te doen. Muriel kan zich nog goed herinneren hoe ze ploeterend met 8-maanden-buik het boodschappen karretje maar gewoon helemaal naar huis reedt (bij gebrek aan auto). Totdat er 6 winkelwagentjes in de tuin stonden. Dat nooit meer!

We leven het jaar 2008, ik weet niet of je het je nog kunt herinneren maar het was een van de warmste zomers ooit! Een fijner zwangerschapsverlof voor mijn eerste kon ik me niet wensen, hoewel het wel aan de warme kant was. Op een gegeven moment kwam ik niet veel verder dan de hangmat in de achtertuin. Het enige waar ik me druk over maakte was de dikte van mijn enkels (lees olifantenpoten), of er genoeg munt was (muntwater, vraag me niet waarom, maar ik moest het hebben) en dan de boodschappen.

‘Ik besloot AH winkelwagentjes te hamsteren, door er van dorp mee naar huis te lopen’

Want waar ik normaal nooit verlegen zit om een praatje in het dorp en bij de supermarkt kon ik het nu missen als kiespijn. Ons ‘durp’ waar ik bij gebrek aan auto heen waggelde of fietste lag er altijd gemoedelijk bij, maar zodra je een buik hebt van het formaat ‘Nog heel even’ wil iedereen ‘m aanraken. Woon je in Amsterdam of Rotjeknor dan kun je anoniem de straat op maar in Huizen is het andere koek. Los van het ongewenste buikje voelen werd het boodschappen tillen zwaarder en mijn behoefte aan hamsteren groter en groter (watermeloen in de aanbieding? Hammstereeeen!). Verre van ideaal en omdat mijn drukke echtgenoot veel op pad was en we maar één auto hadden besloot ik AH winkelwagentjes te hamsteren door er van dorp naar huis mee te lopen. Los van de illegaliteit ook geen mooi uitzicht vanuit mijn hangmat.

‘Omdat Mevrouw Etos en Meneer Gall&Gall allemaal familie zijn laadde ik mijn online karretje vol’

En zo ontdekte ik voor het eerst het online boodschappen doen bij Albert Heijn. Heerlijk vanuit mijn hangmat met laptop op de buiktafel bestellen met een paar drukken op de knop. Fijn ook dat mijn boodschappenpatroon werd onthouden en dat ik met mijn hoofd dat als een zeef werkte alle vaste lekkernijen (gepasteuriseerde kaasjes, munt, nog steeds watermeloen) zo kon bestellen. En omdat Mevrouw Etos en Meneer Gall&Gall allemaal familie zijn laadde ik mijn online karretje vol met luiers maat 1, de hele gele Zwitsal reeks en voor al het aanwaaiend bezoek een paar flesjes sauvignon. ‘Ding dong’, daar stond Albert junior wekelijks op de stoep met kratten vol lekkers en nuttigs.

Thaise chili chips en rondo’s

Eerst dacht ik nog dat het bezorgen duur zou zijn, niets is minder waar. Die gekke behoefte om je kar vol te laden met Thaise chili chips en rondo’s (ja sorry, maar ik moest ze hebben) zijn toch beter bedwingbaar vanachter een scherm. Ergo lagere kassabon. Daar kon ik dan meteen wat extra schattige rompertjes van bestellen.

Toen mijn geweldige mannetje uiteindelijk op de warmste dag van het jaar (echt 32 graden, 2 juli 2008, zoek maar op) geboren was en mijn echtgenoot nog steeds druk aan het werk was (na een paar weken he, in het begin was ie er non-stop) bleef ik online shoppen. Los van mijn bavianen onderkant en hechtingen (je moet er wat voor over hebben) die mij enigszins aan huis gekluisterd hielden, bood de online shop van Albert Heijn mij extra vertier voor kersverse moeders die ladingen aan luiers, billendoekjes en speentjes nodig hebben.

Uiteindelijk ging ik met mijn trofee natuurlijk mijn dorp wel in (ik moest die 6 winkelwagentjes toch ook nog terugbrengen), maar dat was puur om te paraderen en de oooh’s en aaahh’s in ontvangst te nemen en niet om brood, kaas en eieren te halen.

Reageer op artikel:
Hulde aan het online shoppen vlak voor en na de bevalling
Sluiten