Hup, de keuken in! Samen koken is hartstikke goed voor je relatie

Goed nieuws voor stellen die vaak samen in de keuken te vinden zijn: samen koken is niet alleen hartstikke gezellig; het blijkt nu ook nog eens goed voor je relatie te zijn.

Toegegeven: ook voor mij is samen met mijn vriend koken na een lange werkdag de highlight of my day. Een goed moment om verhalen te delen en even samen te zijn, voordat we ’s avonds andere dingen te doen hebben. En ik ben duidelijk niet de enige: uit recent onderzoek blijkt dat maar liefst 88 procent van de mensen die een serieuze relatie hebben samen kokkerellen heel belangrijk vinden.

Teamwork

Maar waarom is samen koken goed voor de relatie? Het zit zo. Een koppel is een team, en daarom is het de perfecte reden om in de keuken samen te werken. Dat is tenminste de conclusie van het onderzoek dat Calphalon, een bedrijf dat keukengerei maakt (oké, misschien niet helemáál onpartijdig), in Amerika gehouden heeft onder 1000 keukenprinsen- en prinsessen.

LEES OOK: Dít is dus het geheim van een lang en gelukkig huwelijk

[source id=”attachment_119413″ align=”none”][/source]

Liefde gaat door de maag

Daarnaast denkt 92 procent van de stellen dat het een teken van liefde is wanneer je kookt voor of met je partner. Het bewijs dat liefde dus echt door de maag gaat! Het enige wat nóg beter is voor je relatie, volgens het onderzoek? Samen reizen.

Samen koken, samen blijven

Uit het onderzoek bleek verder dat samen koken beter is voor de relatie dan samen tv kijken – iets dat veel meer stellen doen. Daarnaast wordt aangegeven dat de tijd die in de keuken doorgebracht wordt een ideaal moment is voor veel stellen om toekomstige plannen te bespreken.

De kers op de taart? Mensen die samen koken, blijven samen. Tenminste, dat denkt 78 procent. Ik wil het graag geloven!

Willen de kinderen ook helpen bij het koken? Prima! 10 simpele manieren om je kinderen te betrekken bij het koken

Hoofdfoto: Melissa Jill

insideweddings

Reageer op artikel:
Hup, de keuken in! Samen koken is hartstikke goed voor je relatie
Sluiten