Anne Broekman
Anne Broekman Persoonlijk 27 mei 2017

Hoe Anne ten huwelijk werd gevraagd en langzaam in een bridezilla veranderde

Vorig jaar rond deze tijd werd Famme’s Anne ten huwelijk gevraagd. En nu staat de grote dag voor de deur. Ondertussen is Anne langzaam gek aan het worden. Zei iemand bridezilla? 7 dingen waarover aanstaande bruiden compleet kunnen flippen.

1. Je gewicht

Hierbij moet ik de hand in eigen boezem steken. Te lang heb ik het allemaal op z’n beloop laten gaan na mijn zwangerschap. Te lang heb ik gedacht – gehoopt! – dat de overtollige kilo’s als vanzelf zouden wegsmelten, als sneeuw onder de zon. Surprise surprise: dat gebeurde niet. En nu onze big fat boho wedding dichterbij komt, ben ik geobsedeerd door de weegschaal. Ik leef op rijstwafels met kipfilet en ben daardoor het zonnetje in huis. Nee, dat is een leugen. Na de bruiloft word ik weer mijn eigen, gezellige, snackende ik. Beloofd!

2. De jurk

Doorgewinterde Say yes to the dress-kijker die ik ben, wist ik dat het van belang is om ruim op tijd je trouwjurk te kopen. Dus dat deed ik. In september vorig jaar kocht ik een strapless beauty. En toen begon ik te twijfelen. En te twijfelen, en nogmaals keihard te twijfelen. Want ik wilde toch helemaal geen strapless jurk? Maar goed, ik had ‘m al gekocht en hij hing thuis in een hoes aan de kast. Ik lag er ‘s nachts wakker van en viel mijn vriendinnen tot in den treure lastig met mijn ‘ja maar’s’. En toen… ging ik twee weken geleden in het diepste geheim in mijn eentje naar een prachtzaak en KOCHT IK EEN ANDERE JURK! Ja, je leest het goed. Dat we nu maanden op macaroni en droog brood moeten leven wegens ernstig rode cijfers, is een bijzaak. Vind ik.

via GIPHY

3. Money, money, money

Jahaaa, ik had wellicht geen tweede jurk moeten kopen, ik snap het. Maar geld is sowieso een dingetje dat menig bruid (en bruidegom) kopzorgen geeft. Want man, wat is het allemaal schreeuwend duur. Het budget dat wij in eerste instantie in gedachten hadden, is inmiddels verdubbeld. En het einde is nog niet in zicht! Want weet je, een bruiloft is toch een kleine mindfuck. Bij alles denk je: ach, we trouwen maar één keer. En dus komt er toch een fotobooth. En een saxofonist. En een frietkraam. Buikdansers of een sigarenbar. Ik las trouwens ook iets over een nieuwe trend: het huren van heuse lama’s. Is geinig voor op de foto’s. Hmmm… (Hou me tegen, alsjeblieft!)

LEES OOK: Bruiloft wordt op hilarische wijze verstoord door bruidsmeisje

4. Het weer

Hier heb ik momenteel de meeste stress van. Laat het in vredesnaam mooi weer zijn op mijn bruiloft! Of op z’n minst gewoon droog. Maar niets zo grillig als de Hollandse zomers. En laat het weer nou het enige zijn waar wij echt nul komma nul invloed op hebben. Duimen jullie met ons mee? Geen regendansjes doen hoor!

5. De peuterdraak

Zei ik net dat niets zo grillig is als de Hollandse zomer? Correctie: niets is zo grillig als een tweejarig apekoppie. Ik hoop maar dat het lukt om ons dochtertje voor de ceremonie nog even te laten slapen. Anders kunnen we onze lol op. Ze is namelijk ons bruidsmeisje. Leuk joh, als ze woest haar mandje met bloemblaadjes door de lucht gooit en zichzelf krijsend op de grond werpt, omdat ‘ze er geen zin in heeft’. Lord, have mercy.

6: De ringen

Dat we die niet moeten vergeten. Da’s alles wat ik hierover te zeggen heb.

7: Gekke gedachtenkronkels

Straks struikel ik onderweg naar het altaar. Straks gaat er iemand op mijn sleep staan en scheurt mijn jurk. Straks zeg ik per ongeluk ‘nee’ op het moment dat ik ‘ja’ moet zeggen. En zo maalt het maar door in mijn hoofd. Had ik al gezegd dat ik moe word van mezelf? Bij dezen.

Onthoud: het hóeft niet per se: waarom het totaal oké is om nooit te trouwen (ook als je kinderen hebt)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Hoe Anne ten huwelijk werd gevraagd en langzaam in een bridezilla veranderde
Sluiten